Pistorius si na rozhodnutí o podmínečném propuštění počká až 4 měsíce

Pretoria – V pátek se v médiích objevila zpráva, že bude hendikepovaný běžec Oscar Pistorius propuštěn z vězení, kde si odpykává trest za zabití své přítelkyně. To se ale nestalo. Podle aktuálních informací si může atlet na podmínečné propuštění počkat až 4 měsíce.

Pistorius si odpykal šestinu z pětiletého trestu za zabití přítelkyně z nedbalosti a od 21. srpna mohl pokračovat v domácím vězení. Jihoafrické ministerstvo spravedlnosti však pověřilo zvláštní komisi, aby o jeho dalším osudu rozhodla.

Podle mluvčího ministra spravedlnosti může rozhodnutí padnout až před Vánoci, protože komise má na rozhodnutí 4 měsíce. Čeká se také na vyjádření Pistoriusových právníků k odložení podmínečného propuštění.

Několikanásobný paralympijský vítěz na Valentýna 2013 zastřelil přes dveře kouleny svou tehdejší přítelkyni modelku Reevu Steenkampovou. Před soudem tvrdil, že si přítelkyni spletl se zlodějem. V září byl odsouzen za zabití, žaloba ale navrhuje, aby byl odsouzen za vraždu, za což by mohl dostat až 15 let. Odvolací soud se tím bude zabývat v listopadu.

Související

Více souvisejících

Oscar Pistorius jihoafrická republika

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy