Pistorius v úterý opustí vězení, zbytek trestu si odpyká doma

Johannesburg - Oscar Pistorius se 20. října dočká podmínečného propuštění z vězení v Pretorii, kde si v současnosti odpykává pětiletý trest za zabití přítelkyně.

Informovala o tom jihoafrická probační služba, podle které se handicapovaný atlet přesune do domácího vězení.

V jeho rámci bude muset Pistorius nadále absolvovat psychoterapii, až do konce trestu mu platí zákaz alkoholu či držení střelných zbraní. Další detaily mluvčí nápravného zařízení podle agentury AP neprozradil, jen to, že slavný Jihoafričan zřejmě nebude muset nosit elektronický náramek a nevyloučil, že se vrátí k tréninku.

Už dříve pronikly na veřejnost informace, že po propuštění do domácího vězení se osmadvacetiletý Pistorius nastěhuje do domu svého strýce na předměstí Pretorie.

Jako vězeň, který není považován za nebezpečí pro společnost, mohl být Pistorius podmíněně propuštěn do domácího vězení po uplynutí šestiny trestu už 21. srpna.

Související

Více souvisejících

Oscar Pistorius

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy