Dojemné setkání. Slyšela znovu bít srdce svého mrtvého syna

Tampa (USA) - Rodina se po 18 letech setkala s ženou, které zachránilo život srdce jejich zemřelého syna.

Matthewovi bylo teprve čtrnáct, když ho nešťastnou náhodou zabil výstřel z pistole. Chlapcova matka se rozhodla darovat jeho orgány a zachránila tak život tehdy třináctileté Lentini, která trpěla chorobou srdce, píše list Daily Mail.

Po osmnácti letech se ženě podařilo chlapcovu rodinu najít a setkala se s nimi příznačně na Světový den dárců. Do té doby měla dívka jen Metthewovu fotku a dopis, který jí rodina poslala po operaci. Pro Lentini to tak byla první příležitost, jak rodině chlapce poděkovat.

Mezi Lentini a chlapcovou matkou se ihned vytvořilo pouto. „Je to jako získat dceru. Vždycky jsem ji chtěla ve svém životě a myslím, že ona to cítila stejně," říká matka a dodává, že je to jako by tady s ní byl její Matthew.

Během setkání si pomocí stetoskopu taky poslechla, jak srdce jejího syna nadále bije, i když v jiném těle. Lentini jako důkaz svých díků dala rodině řetízek s chlapcovými iniciálami. A sama Matthewa nazývá svým strážným andělem. Jediné, co mohla pro milující matku ještě udělat, byl příslib, že bude zdravě jíst a cvičit, aby tady srdce jejího chlapce mohlo ještě dlouho být.

Související

Lékaři

Muž z Brněnska žije 30 let s transplantovaným srdcem. Medián přežití je méně než poloviční

Třicet let od transplantace srdce slaví letos sedmapadesátiletý Petr z obce Mokrá-Horákov na Brněnsku, který je nejdéle žijícím pacientem po transplantaci srdce operovaným v Brně. ČTK to řekl Jan Krejčí, přednosta kardiologické kliniky Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně, která se o muže stará. Podle něj je přitom medián střední doby přežití po podobném zákroku 12 až 13 let.

Více souvisejících

transplantace zajímavosti USA (Spojené státy americké)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy