Kanaďanka postrádala prsten 13 let, "našla" jí ho mrkev

Ottawa - Nečekané rozuzlení má kauza diamantového prstenu, který důchodkyně ztratila před 13 lety. Pomohla ho objevit zelenina. Jeden z kusů mrkve, který vytáhla ze země její snacha, měl šperk navlečený přímo na svém kořeni.

Kanaďanka Mary Gramsová (84) podle stanice CBC ztratila zásnubní prsten v roce 2004, když se na její farmě oslavovala rodinná svatba. Styděla se za to prý natolik, že se svěřila pouze svému synovi. Když prsten po dlouhém hledání nikde neobjevila, koupila si lacinější náhražku, aby na ztrátu nikdo nepřišel.

Poté se odstěhovala do městského bytu a v nalezení prstenu přestala doufat. Když však na farmě nedávno její snacha sklízela mrkve, zůstala překvapeně hledět na ozdobu jedné z nich. Mrkev vrostla přímo do prstenu, který se z neznámého důvodu ocitl pod zemí.

Důchodkyně pocítila velkou úlevu. "Pokud půjdu ven nebo něco takového, tak si jej dám na bezpečné místo," řekla žena, která zásnubní prsten dostala v roce 1951, rok před svatbou. Jediné, co ji prý dnes mrzí, že o jeho ztrátě neřekla manželovi, který zemřel před pěti lety.

Související

Více souvisejících

Kanada zajímavosti Šperky

Aktuálně se děje

včera

včera

Princ William se svou rodinou

Princezna Kate se zotavuje z vážné nemoci. Potřebuje dvě věci

Britskou monarchií letos otřásají v základech zdravotní problémy jejích členů. Králi Karlovi III. i princezně Kate byla diagnostikována rakovina. Zatímco panovník se už opět objevuje na veřejnosti, jeho snacha se drží v ústraní. Lidem se ukáže, až dostane zelenou od lékařů. 

včera

včera

včera

včera

Antony John Blinken je americký demokratický politik a právník, od ledna 2021 ministr zahraničních věcí Spojených států amerických v Bidenově vládě.

Blinken dorazí příští týden do Prahy. Česko hostí jednání ministrů zemí NATO

Do Česka příští týden dorazí šéf americké diplomacie Antony Blinken, aby se zúčastnil jednání ministrů zahraničí členských zemí NATO. Informovala o tom agentura Reuters s odkazem na americké ministerstvo zahraničí. Blinken má také jednat s českým protějškem Janem Lipavským (Piráti) a dalšími činiteli o podpoře Ukrajiny či energetické spolupráci.

včera

včera

Policie SR, ilustrační fotografie.

Policie ztotožnila nejméně 50 lidí, kteří schvalovali atentát na Fica

Slovenská policie eviduje po atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer-SD) přes 150 podnětů ohledně možného schvalování pokusu o vraždu. Ve více než 50 případech došlo ke ztotožnění autorů příspěvků, uvedl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) na páteční tiskové konferenci. 

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Josep Borrell, vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku

Nezastrašujte a nevyhrožujte. EU se nelíbí chování Izraele k ICC

Šéf evropské diplomacie Josep Borrell v pátek vyzval Izrael, aby "nezastrašoval a nevyhrožoval" soudcům Mezinárodního trestního soudu (ICC) v Haagu. Stalo se tak poté, co hlavní prokurátor ICC Karim Khan požádal o vydání mezinárodních zatykačů na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a ministra obrany Joava Galanta, informovala agentura AFP.

včera

včera

Robert Fico

Fico je stabilizovaný. Jeho stav se mírně zlepšil

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica (Směr-SD) je po nedávném útoku stabilizován s mírným zlepšením. Na sociální síti o tom informovala Rooseveltova nemocnice v Banské Bystrici, kde je Fico hospitalizován.

včera

Aktualizováno včera

Jan Kačer

Zemřel známý herec a režisér Jan Kačer

Českou hereckou obec zasáhla před víkendem smutná zpráva. Ve věku 87 let zemřel v pátek dopoledne známý herec a režisér Jan Kačer, potvrdila to jeho rodina. Kačer patří k hvězdám nové vlny českého filmu.

včera

včera

Počasí: Nové varování před bouřkami. Hrozit budou i během víkendu

Bouřky hrozí po celém Česku nejen v pátek, ale také v sobotu. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) dnes aktualizoval příslušnou výstrahu. Bouřky budou ojediněle i silné, uvedli meteorologové na sociální síti X.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy