Máš padáka! První dáma USA propustila z úřadu svou nejlepší kamarádku

Washington - Melania Trumpová dala výpověď své dlouholeté přítelkyni, která pracovala pro Bílý dům coby zvláštní zaměstnanec. Stephanie Winstonová Wolkoffová byla najata pár týdnů před inaugurací Donalda Trumpa.

Americká první dáma Melania Trumpová propustila svou dlouholetou přítelkyni v reakci na částku, kterou dostala za přípravu inaugurace prezidenta Trumpa. Winstonová Wolkoffová měla na starost přípravu uvítacích akcí, prvních setkání a podobně. "Oslava" vítězství Donalda Trumpa prý stála neuvěřitelných 33 miliónů dolarů (682 miliónů korun), což bylo dvakrát více, než kolika stála inaugurace Baracka Obamy.

New York Times uvedl, že se prezident Trump nad obrovským účtem zhrozil. Mluvčí první dámy Stephanie Grishamová uvedla, že kancelář přerušila smlouvu s paní Wolkoffovou. "Děkujeme za její tvrdou práci a přejeme ji všechno nejlepší," dodala. 

New York Times před dvěma týdny uvedl, že firma WIS Media Partners, kterou Wolkoffová založila poté, co ji její přítelkyně Melania Trumpová uvedla do funkce, utratila za inauguraci dvakrát více peněz, než kolik vynaložil tým Baracka Obamy. Odvolaná pracovnice však vysoký účet hájila. I po vyhazovu tvrdí, že s první dámou zůstaly velmi dobré kamarádky a že jí kdykoli pomůže, ale bezplatně. "Na svou práci jsem hrdá," uvedla Wolkoffová.

 

Související

Melania Trumpová (foto: Toglenn)

Melania Trumpová se ve videu rozloučila s rolí první dámy

Melania Trumpová se krátce před koncem prezidentského mandátu svého chotě rozloučila s Američany a shrnula své působení první dámy. Ve videu Američany vyzvala, aby se věnovali svým vášním a pamatovali si, že násilí není nikdy řešením. V proslovu se první dáma zmínila o svém manželovi pouze jednou, upozornila dnes agentura AFP.

Více souvisejících

Melania Trumpová Bílý dům USA Donald Trump prezidentská kampaň

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Obrat na Ukrajině. Proti Rusku brzy zasáhnou modernější smrtící dalekonosné střely ATACMS

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy