CNN stáhla komentátora kvůli obtěžování, Trump ho krátce před tím chválil

Washington - CNN stáhla z pořadů svého komentátora Parise Dennarda, který se veřejně hlásí k prezidentovi Donaldu Trumpovi. Televize svůj krok zdůvodnila tím, že Dennard na svém dřívějším působišti obtěžoval ženy.

Informace o Dennardově chování vůči ženám se dostaly na veřejnost jen krátce poté, co ho Trump na twitteru ocenil za skvělý výkon při debatě s někdejším členem CIA a FBI Philem Muddem.

Dennard minulý týden v pátek při diskuzi s Muddem, který nyní působí jako analytik CNN pro téma terorismu, hájil Trumpovo rozhodnutí odebrat bezpečnostní prověrku bývalému šéfovi CIA Johnu Brennanovi. Muddovi řekl, že je veřejným tajemstvím, že lidé s prověrkami mají v soukromém sektoru po odchodu z vládních služeb výrazně větší platy, neboť mají přístup k tajným informacím.

Mudda, který je rovněž držitelem prověrky, Dennardova slova rozzuřila a na komentátora zvýšil hlas. Dennardovi, který trval na svém, následně rozhněvaně řekl, že spolu skončili a ať mu zmizí z očí.

"Právě jsem zhlédl někdejšího činitele tajných služeb Phillipa Mudda, jak se během debaty o Brennanově bezpečnostní prověrce se skvělým Parisem Dennardem choval naprosto zběsile a uhozeně. Dennard ho zničil a Mudd není v mentálním stavu, aby takovouto prověrku mohl mít," napsal v pondělí na twitteru Trump. Položil si také otázku, zda by Mudd neměl o prověrku přijít.

Dennardova popularita na webu se díky Trumpově tweetu výrazně zvýšila, zároveň se ale začaly objevovat zprávy, že komentátor se v minulosti k ženám choval oplzle. V roce 2014 ho po interním vyšetřování propustila Arizonská státní univerzita, neboť ho dvě ženy obvinily z obtěžování a lascivních návrhů. Obvinění během vyšetřování nepopíral a své chování vysvětloval jako srandu. O rok později musel opustit také McCainův institut, který s univerzitou spolupracuje.

Související

Tento satelitní snímek pořízený a zveřejněný 10. ledna 2023 společností Maxar Technologies ukazuje zničené školy a budovy v jižním Soledaru, poblíž Bachmutu na východní Ukrajině.

Část ukrajinských vojáků se stahuje ze Soledaru, uvádí z fronty tým CNN

Část ukrajinských vojáků ustupuje ze Soledaru, uvedl dnes reportér stanice CNN, který se spolu se svým štábem nachází jen pár kilometrů od východoukrajinského města. Moskva dnes uvedla, že se její vojska Soledaru ve čtvrtek večer po dlouhých a tvrdých bojích zmocnila. Kyjev to vzápětí odmítl. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve večerním projevu uvedl, že ukrajinští vojáci pokračují v boji o Soledar.
Paul Whelan

Rusko odmítlo propustit Whelana. Výměnou chtělo vraha Čečence z Německa

Rusko odmítlo propustit spolu s americkou basketbalistkou Brittney Grinerovou také bývalého amerického vojáka Paula Whelana, pokud by v rámci výměny vězňů nebyl propuštěn bývalý důstojník ruské tajné služby FSB Vadim Krasikov. Ten byl loni v Německu odsouzen k doživotnímu vězení za vraždu Čečence s gruzínským občanstvím v roce 2019 v centru Berlína. S odvoláním na nejmenované americké činitele o tom dnes píše web televize CNN.

Více souvisejících

CNN Donald Trump Sexuální obtěžování Paris Dennard (komentátor)

Aktuálně se děje

před 56 minutami

Garri Kasparov, foto: Frank Hoppe

Kasparov je pro Moskvu zahraničním agentem. Hrozí mu stíhání

Šachovému velmistrovi Garrimu Kasparovovi hrozí v rodné zemi, kterou opustil před deseti lety, další trestní stíhání za porušení zákona o tzv. zahraničních agentech. Informovala o tom ruská státní agentura TASS. Kasparov by v případě odsouzení mohl jít do vězení. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Jevgenij Prigožin

Zesnulý šéf Wagnerovců Prigožin má u hrobu novou sochu

Zesnulý zakladatel žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin, který loni uspořádal vzpouru proti Putinovu režimu, se dočkal nové sochy. Odhalena byla v sobotu u jeho hrobu v Petrohradě, vojáci k ní položili květiny, informovala agentura AFP.

včera

Nou Camp, domácí hřiště klubu FC Barcelona. Byl dokončen v roce 1957 a nynější kapacita 98 600 diváků ho činí největším fotbalovým stadionem Evropy.

Změny na lavičkách fotbalových velkoklubů. Barcelonu bude trénovat Flick, Bayern zase Kompany

U Bayernu Mnichov bylo o něco jasnější, že se bude po skončení sezóny poroučet Thomas Tuchel, to u Barcelony byla fotbalová veřejnost svědky veletočů kolem působení trenéra Xaviho. Nejprve uvedl, že po sezóně skončí, ještě před pár týdny to však vypadalo, že bude nadále pokračovat. Nakonec to vše rozčíslo klubové vedení, které už se službami Xaviho pro příští ročník nepočítalo. Zatímco do Barcelony míří bývalý kouč německé fotbalové reprezentace Hansi Flick, do Bayernu Mnichov možná překvapivě přichází Vincent Kompany, jenž naposledy koučoval anglické Burnley, s nímž sestoupil z anglické Premier League.

včera

včera

včera

Dominik Feri

Trest pro Feriho je adekvátní, konstatoval odvolací soud v rozsudku

Tříletý trest odnětí svobody pro exposlance Dominika Feriho je adekvátní, konstatovali soudci odvolacího senátu pražského městského soudu v rozsudku podle informací České televize. Feri v uplynulých dnech nastoupil do vězení, kde si má odpykat trest za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění. Odvolací soud mu ho potvrdil na konci dubna.

včera

včera

včera

včera

Momentka z filmu Priscilla.

RECENZE: Priscilla je křehkým i svíravým protipólem rockové pohádky

Sofia Coppola se po Marii Antoinette z roku 2006 navrací k životopisu slavných osobností. Oproti extravagantně postmodernímu portrétu francouzské panovnice je Priscilla subtilní a intimní. Ani tady však pro režisérku nejsou faktografické údaje tolik důležité a přináší křehce vystavěný portrét manželky krále rocku, jenž zprostředkovává svírající atmosféru.

včera

Povodně, ilustrační fotografie.

Počasí: Meteorologové zmírnili výstrahu před povodněmi na západě

Povodňová hrozba na západě Česka způsobená vydatnými srážkami se snižuje. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu zmírnil výstrahu před povodňovými jevy. Na Radbuze, Úhlavě, Úslavě a jejich přítocích se přesto očekává překročení druhého stupně povodňové aktivity. 

včera

Yemi A.D.

Yemi A.D. do vesmíru nepoletí. Japonec zrušil "neuskutečnitelnou" misi

Japonský podnikatel Jusaku Maezawa zrušil misi dearMoon, v jejímž rámci měl s celebritami absolvovat první turistický let kolem Měsíce. Informovala o tom agentura Reuters. Let se měl původně uskutečnit do konce minulého roku, stanovený cíl se však stal podle organizátorů neuskutečnitelným. 

včera

Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise

Izraelský návrh příměří získává podporu. Vítá ho EU i OSN

Izraelský plán pro palestinské Pásmo Gazy uvítali předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová i generální tajemník OSN António Guterres. Americký prezident Joe Biden v pátek oznámil, že Izrael předložil palestinskému teroristickému hnutí Hamás návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy. 

včera

Zelenskyj uvítal, že Američané dali zelenou použití zbraní proti Rusku

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pátek na sociální síti X ocenil, že jeho americký protějšek Joe Biden povolil Kyjevu zasahovat cíle na ruském území i zbraněmi, které dodaly Spojené státy americké.

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy