Romney si sepsal vítěznou řeč, s porážkou zřejmě nepočítá

Washington - Republikánský kandidát na prezidenta USA uzavřel v úterý svou volební kampaň sepsáním vítězné řeči. Romney to řekl agentuře AP s tím, že si naopak nepřipravil žádný projev, ve kterém by uznával volební porážku. Naopak prezident Barack Obama, který usiluje o druhý mandát, podle televize Fox řekl, že má připravené řeči dvě.

"Vždy máte připraveny dvě řeči, protože nic nemůžete mít za dané," řekl Obama. "Doufám, že po čtyřech letech, kdy jsem každý den pracoval, jak nejlépe jsem mohl, ... lidé usoudí, že jsem někdo, kdo pro ně tvrdě pracuje a kdo se o ně stará a komu umožní dokončit práci."Romney ještě v den voleb uspořádal několik volebních mítinků, kterými se snažil na poslední chvíli získat na svou stranu nerozhodnuté voliče v Ohiu a v Pensylvánii. Také republikánský kandidát na viceprezidenta Paul Ryan se ještě v úterý snažil apelovat na voliče, uspořádal volební shromáždění ve Virginii a společně s Romneym vystoupil v Ohiu.Romney svou vítěznou řeč sepsal během letů mezi posledními zastávkami své kampaně. Připravený proslov má údajně 1118 slov. Republikánský politik prý žádnou řeč pro případ prohry připravenou nemá, byť je výsledek hlasování podle něj značně nejistý.Republikánský kandidát na prezidenta také uvedl, že po roce boje o Bílý dům nelituje ničeho, co se v uplynulých měsících stalo. "Myslím, že jsme nechali na hřišti všechno. Nic nezůstalo v šatnách. Bojovali jsme až do samého konce a to bude podle mě důvod, proč uspějeme," prohlásil.Romney si podle průzkumů stojí v celostátním srovnání vyrovnaně s úřadujícím prezidentem Barackem Obamou, který obhajuje svůj úřad. V desítce států, kde se budou volby rozhodovat, mimo jiné v Ohiu či Virginii, ale měl podle průzkumů Obama mírný náskok.

Související

Jill Steinová

Jill Steinová zatčena. Kandidátka na americkou prezidentku v rukou policie

Jill Steinová, kandidátka za Stranu zelených do prezidentských voleb ve Spojených státech, se objevila na protestní akci na Univerzitě St. Louis. Steinová zveřejnila krátké video na internetu a krátce poté byla zadržena policií. Pokoušela se zprostředkovat dialog mezi studenty a policií, avšak policisté ji ignorovali, uvedl mluvčí její kampaně.
Donald Trump si udržuje náskok před Bidenem.

Biden zaostává za Trumpem v klíčových státech, říká průzkum

Rok před prezidentskými volbami v USA má současný prezident Joe Biden v několika klíčových státech výrazně nižší podporu než jeho předchůdce a pravděpodobný vyzyvatel Donald Trump. Ukazují to v neděli zveřejněné výsledky průzkumu veřejného mínění, informuje New York Times.

Více souvisejících

Prezident USA Mitt Romney Barack Obama

Aktuálně se děje

před 30 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy