Proč spáchal Robin Williams sebevraždu? Jeho kolegové promluvili

Los Angeles - Smrt amerického herce Robina Williamse otřásla celým světem. Jeho kolegové a přátelé se nyní snaží vysvětlit, proč si úspěšný herec v pondělí vzal život. Jako o jednom z důvodů se hovoří o finančních problémech.

Kameraman John Bailey, který s Williamsem nedávno točil snímek The Angriest Man in Brooklyn, listu The New York Times řekl, že v objektivu své kamery zpozoroval něco, co dříve nebylo zjevné. Williams, stejně jako hrdina filmu, newyorský právník, se potýkal s nespravedlností a banalitou života. Bailey se domnívá, že film umožnil nahlédnout do nejtemnější části Williamsovy duše.

Herec ve svém životě bojoval s alkoholem, drogami a také vážnou depresí. Jeden z agentů hereckého průmyslu však newyorskému listu řekl, že na rozdíl od herců, kteří mají podobné problémy, byl Williams stoprocentně spolehlivý. Chodil na natáčení včas, pamatoval si text a nebyly na něm patrné výkyvy nálady. "Fungoval téměř neuvěřitelně spolehlivě," sdělil agent, který nechtěl být jmenován.

Další lidé z branže se domnívají, že si Williams držel své osobní démony od těla vysokou pracovní výkonností. Ve svých 63 letech, kdy většina herců začíná zpomalovat tempo, byl zapojen do šesti projektů. Nakrátko zpomalil jen v roce 2009 po operaci srdce. 

Bulvární tisk oprášil Williamsovy údajné finanční potíže, což ale losangeleský právník Charles Biederman odmítl. "Ne, ne, byl na tom dobře," řekl. Jiný z hercových přátel přiznal, že Williams "už neměl ty ohromné peníze, jako před svými rozvody, ale jeho pokladna byla stále plná". 

Producent a blízký Williamsův přítel Stanley Wilson řekl, že Williams "nebyl finančně na dně, protože dostal zaplaceno za televizní seriál a právě natočil dva filmy". Finanční potíže ale prý měl před dvěma lety. Sám herec řekl, že přijal po 30 letech zakázku pro televizi kvůli penězům. Mělo jít o seriál o 22 dílech, za který měl vydělat čtyři miliony dolarů (přes 80 milionů Kč). "Musím platit účty," řekl tenkrát a přiznal, že dal za téměř 30 milionů do prodeje svůj ranč, protože "si ho už nemůže dovolit". 

Williams se narodil v Chicagu v roce 1951 a vyrůstal na předměstí Detroitu. Na střední škole navštěvoval dramatický kroužek a později studoval na prestižní newyorské umělecké akademii Juilliard School. Právě zde se začal na radu jednoho z učitelů věnovat zejména komedii.

Poprvé Williams vstoupil do širšího povědomí v 70. letech, kdy účinkoval jako takzvaný stand-up komik, tedy přímo před poslouchajícím publikem. Této formě vystupování zůstal věrný i během úspěšné filmové kariéry, poznamenal portál BBC. Naposledy o sobě dal vědět poslední červencový den, kdy na Twitteru poblahopřál dceři Zeldě k 25. narozeninám.

Související

Více souvisejících

Robin Williams -

Aktuálně se děje

před 1 minutou

před 10 minutami

před 51 minutami

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy