Stonožky způsobily srážku vlaků. Šest lidí zraněno

Joondalup - Při dnešní kolizi dvou vlaků u australského města Joondalup utrpělo šest osob zranění. Příčina nehody je zřejmě bizarní. Zřejmě za ni mohou stovky malých portugalských stonožek. Informuje server news.com.au.

Jedoucí vlak narazil do stojící soupravy v 6.40 ráno místního času. Kolize se naštěstí udála v malé rychlosti. Mluvčí železnic oznámil, že incident není brán na lehkou váhu a probíhá jeho intenzivní vyšetřování. Šest osob bylo zraněno lehce. Stěžovaly si především na bolavé krky po nárazu.

Příčina havárie zatím není známa. Na trati však byly spatřeny stovky malých stonožek. Je možné, že koleje se díky nim staly kluzké. Na tento problém již v minulosti upozorňovali někteří australští strojvůdci. Poté, co hmyzí těla rozdrtila kola soupravy, prý nešlo dostatečně účinně brzdit.

Australský stát Victoria se potýká se přemnožením portugalských stonožek od roku 2009. Kvůli jejich invazi na železniční koridory již musel být několikrát provoz vlaků pozastaven.

Související

Více souvisejících

Austrálie Vlaková neštěstí

Aktuálně se děje

před 32 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

včera

včera

Vladimir Putin na summitu Rusko Afrika 2023.

Rusko chce obnovit výrobu raket schopných nést jaderné hlavice

Ruský prezident Vladimir Putin na pátečním zasedání Rady bezpečnosti Ruské federace prohlásil, že země by měla obnovit výrobu pozemních raket krátkého a středního doletu, schopných nést jaderné hlavice. Tvrdí, že Spojené státy umístily tyto rakety v Evropě a Asii, napsala agentura Reuters.

včera

včera

včera

Zahájení KVIFF 2024 a červený koberec. Prohlédněte si galerii

Ve Varech odstartoval 58. Mezinárodní filmový festival

V Karlových Varech začal slavnostním příjezdem hostů 58. Mezinárodní filmový festival. Hlavní hvězdou zahajovacího večera je americký herec Viggo Mortensen, který obdrží Cenu prezidenta festivalu. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Rusku se nelíbí jmenování čelních představitelů EU. Kremlu vadí zejména dvě jména

Kreml v pátek uvedl, že opětovné jmenování Ursuly von der Leyenové předsedkyní Evropské komise a Kaji Kallasové šéfkou diplomacie EU je špatné pro vztahy EU s Ruskem.  

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy