Spravedlnost poturecku: Zkopaný horník dostal pokutu, byl příliš agresivní

Ankara - Horník, který se loni v květnu "proslavil" jako oběť kopanců poradce tehdejšího premiéra Recepa Tayyipa Erdogana během demonstrace, byl potrestán pokutou. Podle úřadů příliš agresivně projevil svůj názor.

Horník Erdal Kocabiyik byl jedním z tisíců lidí, kteří demonstrovali proti špatným podmínkám v dolech po neštěstí, při němž v jednom z hlubinných uhelných dolů zahynulo přes 300 havířů.

V reakci na projev současného prezidenta Erdogana, který byl tehdy předsedou vlády, kopl do jednoho z aut projíždějící vládní kolony. Za to jej tvrdě zpacifikovali dva vojáci a s kopanci se přidal i Erdoganův poradce Yusuf Yerkel.

Poté, co událost natočená na video vyvolala velkou veřejnou kritiku, byl Yerkel propuštěn, úřady ale jeho počínání dále neřešily. Trestu se však nyní dočkal Kocabiyik, který má zaplatit 548 lir (přes 5000 korun) za kopnutí do vozu. "Můj manžel byl zkopán a aby to bylo ještě horší, tak ho ještě pokutovali... spíše, než aby dali pokutu poradci," řekla televizní stanici Fox horníkova žena Derya.

Pokuta, která odpovídá zhruba polovině minimální mzdy, prý způsobí rodině finanční problémy i proto, že Kocabiyik po protestech přišel o práci.

Zdroj: YouTube

Související

Turecko, ilustrační foto

Turecko sčítá hlasy ve volbách. Erdoganův favorit ztrácí

Opozice v Turecku si zřejmě po nedělních komunálních volbách udrží kontrolu nad klíčovými velkými městy. Vyplývá to z předběžných dílčích výsledků voleb zveřejněných tureckými médii. Tábor kolem prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana si dal za cíl ovládnout velká města jako Istanbul, Ankara, Adana či Bursa.

Více souvisejících

Turecko Demonstrace v Turecku

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

Mrazivé počasí na ústupu. Pod nulou bude v noci ještě dvakrát

Česko má před sebou poslední dvě mrazivé noci, avizují meteorologové. Hydrometeorologický ústav ve čtvrtek vydal výstrahu, která prodlužuje varování před mrazem ve vegetačním období do soboty v jihozápadní polovině Čech.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy