Na jihu Slovenska se srazil vlak RegioJetu s kamionem, 11 zraněných

Bratislava - Vlak českého dopravce RegioJet se dnes ráno na jihu Slovenska v obci Zemianska Olča srazil na nechráněném přejezdu s nákladním autem. Zranění utrpělo 11 lidí včetně řidiče kamionu.

Na regionální trati z Bratislavy do Komárna zajišťuje RegioJet státem dotovanou vlakovou dopravu. Podle mluvčího firmy Aleše Ondrůje si nehoda vyžádala ošetření 11 cestujících s lehkými poraněními a vážné zranění řidiče kamionu. Hasiči původně informovali o osmi zraněných.

Při srážce byla rovněž poškozena souprava vlaku, která po nárazu do nákladního vozu vykolejila. Zatím není známo, z jakých důvodů vjel 41letý řidič maďarského kamionu s nákladem obilí na přejezd v době, kdy tudy projížděl vlak.

Kvůli nehodě byly vlaky na části železniční trati zastaveny. RegioJet oznámil, že zajišťuje nasazení náhradní autobusové dopravy.

Související

České dráhy, ilustrační fotografie.

České dráhy podle Evropské komise poškodily firmu Regiojet

Evropská komise (EK) obvinila České dráhy (ČD) a rakouského železničního dopravce ÖBB, že uzavřeli tajnou dohodu o použitých osobních železničních vagonech, která poškozovala českého provozovatele RegioJet. Komise dnes uvedla, že český podnik s rakouským uzavřely tajná ujednání s cílem narušit hospodářskou soutěž na trhu osobní železniční dopravy, oběma proto zaslala takzvané prohlášení o námitkách.

Více souvisejících

regiojet Slovensko Nehody vlaků

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy