Muslimové jsou extremisté a zneužívají děti, tvrdí útočník z Londýna

Londýn - Brit Darren Osborne, který loni v červnu najel do davu muslimů u mešity na severu Londýna, tvrdí, že všichni muslimové jsou extremisté nebo násilníci z gangů sexuálně zneužívajících děti.

Tak označila britská prokuratura v dnes zahájeném procesu muže, který při svém útoku jednoho člověka zabil a devět dalších zranil.

Osborneův "extrémně násilný" čin označila prokuratura za teroristický útok, protože jeho cílem bylo zabít co nejvíce lidí. Osborne najel do skupiny muslimů, kteří po modlitbě během postního měsíce ramadánu vycházeli z komunitního centra v severolondýnské čtvrti Finsbury Park.

Pachatele na místě nejdříve zadrželi svědci události, až poté si ho převzala policie.

Osborne trpěl podle své matky psychickými problémy. Podle jeho partnerky Sarah Andrewsové si nechal "vymýt mozek" a stal se "časovanou bombou".

Související

Exploze v Bostonu si údajně vyžádaly nejméně dva mrtvé

Co je vlastně terorismus? Už ani na tom se odborníci neshodnou

Washington - Terorismus definuje encyklopedie jako užití násilí nebo hrozby násilím s cílem zastrašit protivníka a dosáhnout politických cílů. Poměrně jasná definice. V současné chaotické době se však soudy nemohou shodnout na tom, kdy se jedná u některých případu o terorismus a kdy ne, upozorňuje na webu National Interest Antonia Wardová.

Více souvisejících

Darren Osborne (terorista) Velká Británie Muslimové Terorismus

Aktuálně se děje

před 7 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Černý kašel se v Česku nadále šíří. Nejvíce mezi náctiletými

V Česku bylo během minulého týdne evidováno 1476 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). V letošním roce již bylo odhaleno 9 370 případů pertuse.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy