Papež František mší ve Vatikánu zahájil velikonoční svatý týden

Vatikán - Papež František dnes mší pod širým nebem na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu zahájil předvelikonoční svatý týden.

Ve svém kázání před desítkami tisíc věřících vyzval mladé lidi, aby nemlčeli a nedovolili starším generacím umlčet jejich hlasy.

Papežovo kázání přichází den poté, co statisíce studentů a dalších lidí z různých částí Spojených států demonstrovaly za zpřísnění kontroly prodeje zbraní. Papež sice nezmínil přímo sobotní protesty v USA, často však odsuzuje výrobu zbraní a masové střílení, napsala agentura Reuters.

Dnešním dnem, který v liturgickém kalendáři figuruje jako Květná neděle, vstupují křesťané do svatého týdne, vrcholu postní doby, po němž následují Velikonoce. Květná neděle připomíná podle tradice Kristův slavný vjezd do Jeruzaléma a také jeho blížící se utrpení, smrt a vzkříšení.

Související

Více souvisejících

Papež František Velikonoce

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy