Bavoři objevili nejzachovalejšího dinosaura v Evropě

Mnichov - Paleontologové nalezli v Bavorsku, sto kilometrů od českých hranic, nejzachovalejší kostru dinosaura v Evropě. Vystaví ji v Mnichově, píše ve středu webový portál týdeníku Der Spiegel.

Kostra je z 98 procent kompletníPozůstatky Archaeropteryxe objevili badatelé v dolnobavorském Kelheimu, zhruba sto kilometrů od českých hranic.Archaeropteryx byl prapták, který žil před asi 150 miliony let na území dnešního Německa.Dvaasedmdesát centimetrů dlouhá kostra objevená v Bavorsku patří mláděti. Badatelé nalezli také pozůstatky kůže a srsti."Nejlépe zachované skelety tyranosaurů, které máme, mají kolem 80 procent. Už to je skvělé," řekl Oliver Rauhut z Bavorské zemské paleontologické a geologické sbírky.Fosílie byla vyhlášena německou kulturní památkou a nesmí proto opustit její území.Kostra bude pro veřejnost vystavena od 27. října na výstavě Dny minerálů v Mnichově.

Související

Více souvisejících

Dinosauři Německo

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy