Dianu život v královské rodině dohnal ke smrti. Co čeká Kate s miminkem?

Londýn - Život princezny Diany byl krátký a v mnoha směrech smutný. Královská rodina ji uvrhla do krutých depresí. Jak to bude s Kate?

Diana, princezna z Walesu, rodným jménem Diana Frances Spencerová, se dožila pouhých šestatřiceti let. To, co ji potkalo a zpočátku vypadalo jako pohádkové štěstí - svatba s následníkem trůnu, princem Charlesem - se později ukázalo jako cesta do pekla. Dianin krátký život ukončila osudová autonehoda. Stalo se to v roce 1997, Diana tehdy zahynula i s přítelem, Dodim al-Fayedem.

Světlovlasá žena, mnohými považovaná téměř až za bohyni, nevedla spokojený manželský život. Věkový rozdíl mezi manželi nebyl nijak závratný - deset let - ostatně tady pes zakopán nebyl. Charles i Diana byli tak jiní, že nenalezli společnou řeč nikdy. Přitom Diana splňovala nároky na královskou nevěstu kladené, měla to být mladá nevinná dívka, která bude k manželovi vzhlížet. A tak to zpočátku také vypadalo... ale vskutku jen zpočátku...Zavzpomínejte si na krásnou Dianu:

Zdroj: YouTube

Krátce po svatbě se mimo jiné prodral na denní světlo závažný a královskou rodinou podceňovaný fakt, že Charlesovo srdce v podstatě vždy patří a patřilo Camille Parker Bowlesové, na kterou Diana - a bohužel právěm - k smrti žárlila. Charles a Camilla byly spřízněné duše, zatímco Diana byla pro Charlese právě jen ta mladá dívka, schválená královskou rodinou - a to pro šťastné manželství, jak jistě uznáte, není zdaleka dost.Vzdělaný Charles absolvoval nejlepší britské školy a zajímal se o ekologické zemědělství, o lov, architekturu. Diana ve studiu nijak nevynikala, ale realizovala se při práci s dětmi, ty ji zbožňovaly. Ti dva, Diana a Charles, si vlastně od začátku neměli o čem povídat. A právě tak od začátku mezi ně vstoupil stín Camilly Parker Bowlesové... Vedle toho ani jeden z nich nezažil láskyplné dětství a dospívání, Charles vyrůstal úměrně svému postavení, Dianini rodiče se rozvedli a byla to matka, kdo od rodiny odešel! Další těžká rána pro přecitlivělou malou dívku...Nakolik se liší poměry, za jakých se ocitla v královské rodině Diana, a současná situace Kate Middleton? Naštěstí se liší dost. Její královská Výsost, vévodkyně z Cambridge studovala chemii, biologii, umění, a s princem Williamem se seznámila na Univerzitě v St. Andrews na východním pobřeží Skotska. Kate a Williama tedy nedělí propastný rozdíl ve vzdělání či zálibách, jako tomu bylo v případě Diany a Charlese. Williamovi také Kate nebyla doporučena rodinou, vybral si ji sám a bez jakéhokoli nátlaku.

Kate je zjevně sebevědomější než zesnulá Diana, disponuje značnou, nikoli však přehnanou sebedůvěrou. S princem Williamem jsou dokonce i stejně staří, oba dva se narodili v roce 1982. A na obzoru podle všeho není ani strašidelný stín bývalé milenky... Snad jen extrémně štíhlá postava manželky prince Williama ve své době jako by upomínala na doby, kdy její zemřelá tchyně propadla zkázonosné bulimii... Nicméně o jakékoli nemoci vévodkyně Kate se nikdy nehovořilo. Její budoucnost vypadá bez mráčku... Přejme to jí i jejímu miminku.

Související

Více souvisejících

Kate Middleton Vévodkyně Kate Lady Diana

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 22 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 7 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Většina Američanů věří, že Čína využívá TikTok k ovládání občanů v USA

Podle průzkumu agentury Reuters/Ipsos věří většina Američanů, že Čína využívá sociální síť TikTok k formování veřejného mínění v USA. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy