Milenka Hollandeho hýbe Francií, unikly další pikantní informace

Paříž - Vztah prezidenta Françoise Hollandea s francouzskou herečkou Julií Gayetovou není zdaleka jen rozmarem či novým milostným románkem. Trvá totiž už dva roky. Začal tedy před Hollandeovým zvolením hlavou státu. Uvedl to dnes na svém webu francouzský bulvární časopis Closer, který před týdnem tento vztah podle něj atypického páru odhalil veřejnosti. Podle dosavadních zpráv začal údajný vztah prezidenta s herečkou loni v březnu.

List v nových odhaleních hovoří o "bouřlivé idyle" provázené "rozchody a usmířeními". Vše prý začalo v roce 2011, kdy se herečka zapojila do předvolební kampaně Hollandea a účastnila se některých jeho veřejných schůzí. Poprvé se prý sešli v jedné restauraci, později se vídali v jednom bytě na západě Paříže, strávili spolu tajně i nejméně jeden víkend.

Vztah Hollandea se svou oficiální partnerkou Valérií Trierweilerovou v roce 2012 provázely těžkosti, ale Valérie byla podle listu pevně odhodlaná získat svého muže zpět. Dlouho se jí to dařilo. Hollande a Gayetová vztah přerušili a Trierweilerová slavila veřejně s Hollandem jeho volební vítězství. V létě 2012 tráví pár Hollande/Trierweilerová dokonce romantickou dovolenou u moře na jihu Francie.

Loni v létě ale již bylo vše zase jinak. Trierweilerová odletěla sama na dovolenou do Řecka a marně čekala na to, že za ni Hollande přijede. Prezident ale podle bulváru raději odjel do obce Tulle ve střední Francii na koncert jedné přítelkyně Gayetové, se kterou se druhý den ráno procházel po místním tržišti. Hollande a Trierweilerová poté žili v Elysejském paláci odděleně a prezident jezdil na tajné schůzky s Gayetovou.

I zaměstnanci Elysejského paláce podle časopisu Closer pochopili, že prezident Hollande, který se dosud nikdy neoženil, má novou lásku. Trierweilerová, která v polovině února oslaví 49. narozeniny, se tím trápila, ale věřila, že tvoří s Hollandem stále pár. A to až do jejich rozhovoru, ve kterém ji minulý týden prezident vše vysvětlil a po kterém se zhroutila a skončila v nemocnici, kde je dosud.

Je zapotřebí, aby Hollande řekl Francouzům, zda ještě tvoří s Trierweilerovou pár, řekl zdroj z okolí dosavadního prezidentského páru. "Problém je, že nemůže mluvit, dokud ona je v nemocnici," řekl podle AFP tento zdroj. Lidé z prezidentova okolí tvrdí, že Hollande svou partnerku od její hospitalizace 10. ledna ještě nenavštívil. Podle AFP se neznají důvody, proč za ní nešel.

Král sukničkářů? J.F.K.

Kennedy si za svůj život vydobyl mezi svými přáteli pověst neúnavného sukničkáře, který se snaží dostat každou hezkou ženu ve svém okolí. Jeho záletnictví si byla dobře vědoma i sama Jackie, existují například záznamy o tom, jak vysoce postavené politiky a státníky z cizích zemí provázela po Bílém domě se slovy: "Tohle je naše sekretářka. Údajně spí s mým mužem."

A Jackie měla skutečně pravdu. Jeden rodinný přítel po Jackově smrti prozradil médiím, že se mu bývalý prezident svěřil, jak je v depresích, když aspoň jednou za tři dny "nedostane ženu". Kennedy si zprostředkovával tyto románky sám, stejně jako mu je dohazovali sami jeho poradci z Bílého domu. Dnešní výčet Kennedyho milenek je skoro nekonečný; patří mezi ně slavná Marylin Monroe, herečka Audrey Hepburn, tisková mluvčí Pamela Turnur, dvě sekretářky Bílého domu přezdívané Fiddle a Faddle, neznámá devatenáctiletá studentka vysoké školy, švagrová Bena Bradleeho (viceprezident Washington Post a Kennedyho blízký přítel), Mary Meyer, Němka Ellen Rometsch, mafiánka Judith Exner, herečka Jane Mansfield, herečka Angie Dickinson, bývalá milenka Adolfa Hitlera a také nacistka Inga Arvad, herečka Zsa Zsa Gabor, pomocnice v Bílém domě Mary Jo Kopechne a desítky dalších, o kterých se pravděpodobně nikdy nedozvíme, informuje johnfkennedy.ic.cz.

Z čeho však pramenilo Kennedyho záletnictví? Psychologové tvrdí, že sukničkářství v sobě měl zakořeněné jako něco, co "není špatné" už od dětství, kdy si jeho táta vodil svoje milenky domů na oběd a představoval je jako kamarádky svých dcer. A k faktoru výchovy si připočtěte ještě zdravotní problémy. Lékaři mu pořád dokola předpovídali, že se nedožije dalších pěti let, další zimy, svých třicátých narozenin..., že Kennedy začal sám předpokládat, že mu už nezbývá mnoho času, a proto si musí to málo pořádně užít.

A ve vztazích k ženám skutečně nezahálel, čemuž Samozřejmě hodně napomáhal i fakt, že ho ženy zbožňovali. To potvrzovali i Kennedyho přátelé, třeba takový George Smathers kdysi řekl: "Žádná žena si před ním nikdy není jistá. Ani tvoje manželka, ani tvoje dcera, ani tvoje matka." Tehdejší šéf FBI J. Edgar Hoover, který prezidenta zrovna v lásce neměl, podobné drby jen podporoval: „"Můžu doložit, že Kennedy spal téměř s každou osobou, která kdy nosila sukni!"

Související

François Hollande.

O riziku se vědělo, řekl u soudu k útokům v Paříži exprezident Hollande

Bývalý francouzský prezident François Hollande dnes vystoupil jako svědek před soudem v procesu s muži, kteří jsou obviněni z podílu na teroristických útocích v Paříži z 13. listopadu 2015. Zemřelo při nich 130 lidí. Vláda podle Hollandea věděla o hrozícím nebezpečí, ale bez konkrétních indicií, kdy a kde by k útoku mohlo dojít.

Více souvisejících

François Hollande John Fidgerald Kennedy (J.F.K.)

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Petr Pavel

Pavel tlačí na přijetí eura. Stejně podle něj nemáme na výběr

Prezident Petr Pavel na konferenci ReVize Česka zdůraznil klíčový argument pro přijetí eura – charakter české ekonomiky, která je výrazně exportní a většinu své produkce uplatňuje v eurozóně. Podle Pavla je ekonomická budoucnost a prosperita České republiky výrazně provázána s eurozónou.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Írán, ilustrační foto

Kdo povede Írán po smrti Raísího? Země se chystá na předčasné volby

Íránský nejvyšší duchovní vůdce ajatolláh Alí Chameneí vzdal hold prezidentu Ebráhimu Raísímu, který v neděli zahynul při havárii vrtulníku v provincii Východní Ázerbájdžán na severozápadě Íránu. Na svém webu o tom informovala televize Al-Džazíra, která dodala, že Raísího pozůstatky převážejí do města Tabríz - metropole provincie Východní Ázerbájdžán. Zatím není jasné, kdy a kde bude Raísí pohřben.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Ebráhím Raísí

Nadaný student čelící obvinění z porušování lidských práv. Kdo byl íránský prezident Ebráhím Raísí?

Ebráhím Raísí byl íránský politik a duchovní, který od srpna 2021 zastával funkci prezidenta Íránu. Narodil se 14. prosince 1960 v Mašhadu, druhém největším městě Íránu a důležitém náboženském centru. Byl členem konzervativního křídla íránské politiky a dlouholetým příslušníkem Revolučních gard, což mu poskytlo značný vliv v politických a vojenských kruzích.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Aktualizováno včera

Policie SR, ilustrační fotografie.

Atentát na Fica: Vyšetřuje se i teorie, že pachatel nebyl osamělým vlkem

Vyšetřovatelé se v případu středečního atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) zabývají i možností, že pachatel Juraj C. nebyl osamělým vlkem, řekl ministr vnitra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) v neděli. Upozornil, že spolupachateli nebyli dva lidé z Handlové, jak se šířilo na sociálních sítích. 

Aktualizováno včera

Ebráhím Raísí

Írán se obává o prezidenta Raísího. Prezidentský vrtulník havaroval

Nejasný je osud iránského prezidenta Ebráhíma Raísího po havárii jednoho ze tří vrtulníků v konvoji, který politika převážel. Íránská média zprvu podle světových agentur informovala o "tvrdém přistání". Úřady se strojem ztratily kontakt, probíhá rozsáhlé pátrání. Raisí má být v ohrožení života. 

včera

Natálie Grossová ve filmu Společně sami.

RECENZE: Nesoudný produkt Společně sami se neměl dostat do kin

Stává se už jen velmi málo, aby se do českých kin dostal film, jehož kvality jsou k samotnému promítání zkrátka nedostačující. Řemeslnou neschopností počínaje, zcela otupujícím dějem a neexistující pointou konče. Většina těchto projektů je navázaná na jména Evy Toulové a Tomáše Magnuska. Novinka Společně sami do této kategorie bohužel spadá.

včera

Zbyněk Stanjura

Stanjura by uvítal odchod Pavla Novotného z ODS

Ministr financí a místopředseda ODS Zbyněk Stanjura by uvítal, kdyby se Pavel Novotný rozhodl sám ze strany odejít. Stanjura to řekl v nedělním vydání diskuzního pořadu Otázky Václava Moravce.

včera

Kvůli Nečasovi musel skončit v národním týmu jeden z náhradníků. Černý Petr padl na Kovařčíka

To, že se zapsal na soupisku národního týmu útočník Martin Nečas prakticky hned po jeho příletu do Prahy a hned v sobotu večer nastoupil do utkání s Velkou Británií, mimo jiné znamená, že trenérský štáb v čele s Radimem Rulíkem se musel rozhodnout, se kterým z náhradníků se rozloučí. Nakonec se tak na domácím MS nepředstaví Michal Kovařčík.

Zdroj: David Holub

Další zprávy