Ambasáda vyslala varování, hrozí prý teroristické útoky na turisty

Ankara/Washington – Americká ambasáda v Turecku své občany v zemi v úterý varovala před „věrohodným“ nebezpečím teroristických útoků v turistických oblastech. Informovala o tom agentura Reuters.

Americká ambasáda podle agentury svým občanům v Turecku e-mailem zaslala zprávu, ve které je varuje před hrozbou teroristických útoků.

„Americká vláda i nadále získává důvěryhodné informace, které naznačují, že se teroristické skupiny snaží najít příležitost pro útok na oblíbené turecké turistické destinace. Teroristické organizace se v Turecku explicitně zaměřovaly na zahraniční turisty," stálo podle agentury ve zprávě.

To se potvrdilo při předchozích útocích. Při březnovém útoku v obchodní čtvrti Istanbulu zemřeli dva Izraelci a jeden Íránec. Při lednovém útoku v historické části města bylo zabito 12 Němců.

Od začátku roku už v Turecku proběhly čtyři sebevražedné bombové útoky. Z dvou byla obviněna teroristická skupina Islámský stát, zatímco k dalším dvěma se přihlásili kurdští ozbrojenci.

Související

William Burns

Šéfové nejznámějších tajných služeb bijí na poplach. Svět je v ohrožení

Světový pořádek je ohrožený způsobem, jaký nepamatujeme od dob studené války, varovali šéfové americké CIA William Burns a britské MI6 Richard Moore ve společném článku pro deník Financial Times. V textu napsali, že jejich země společně stojí proti asertivnímu Rusku a agresivní válce ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajině. 

Více souvisejících

Terorismus Teroristické útoky v Turecku Islámský stát (IS)

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy