Průšvih obecní policie: Starostka si vyzvedla zabavené zbraně

Koleč - Starostka obce Koleč ve středních Čechách dnes hasila velký průšvih, který způsobili dva její obecní strážníci. Policejní hlídka v pátek zadržela opilé ve služebním autě i se zbraněmi a radarem na měření rychlosti. Starostka si dnes od policie převzala zabavené zbraně a radar.

Když dnes starostka Kolče přebírala na policejní služebně v Mimoni služební zbraně a radar svých podnapilých strážníků, možná doufala, že podobnou ostudu už nezažije.

Psali jsme:
Průšvih strážníků: Ve službě se opili, porvali a ujeli 100 km
 

Zbraně patří do rukou spolehlivých strážníků, nikoliv těch, kteří ve službě a v policejním autě pijí alkohol. Jejich auto podle svědků na silnici kličkovalo a ohrožovalo dopravu. Jeden ze strážníků se podle informací televize Nova před policejní hlídkou jen stěží držel na nohou.

"U řidiče provedla zkoušku na alkohol s takovým výsledkem, který byl vyhodnocen jako přestupkové jednání," řekla v sobotu TV Nova mluvčí libereckých policistů Vladimíra Šrýtrová.

Strážníky údajně poslala starostka do Prahy, aby nechali ocejchovat radar, kterým běžně měří rychlost a vydělávají s ním peníze pro obecní rozpočet. Jenže muži vyrazili na opačnou stranu. Místo do Prahy se vydali k Mimoni.

Blízko Ploužnice spatřil opilé strážníky projíždějící řidič. Muži v uniformách se podle něj u auta prali jako malí kluci. Na místě měla ležet i prázdná láhev od tvrdého alkoholu. Jejich služební auto je poškozené, má promáčklou kapotu a rozbité přední světlo. Strážníci s ním možná bourali. Jedním z nich měl být i vedoucí obecní policie v Kolči.

"My se k ničemu nemůžeme vyjadřovat, nezlobte se," odmítl pro TV Nova komentovat případ vedoucí strážník obecní policie v Kolči.

Jestli bude policie případ vyšetřovat jako trestný čin nám v pondělí nikdo nepotvrdil. "Vzhledem k tomu, že už se případ v tuto chvíli vztahuje ke konkrétním osobám, nebudeme k němu poskytovat žádné informace," odmítla více prozradit mluvčí policistů z České Lípy Ivana Baláková.

Související

Záchranáři v akci, ilustrační fotografie.

Na Nymbursku vjelo auto na chodník a srazilo několik chodců

V Kostelní Lhotě na Nymbursku došlo v neděli odpoledne k vážné nehodě. Řidič vjel se svým osobním autem na chodník, kde srazil čtyři osoby. Informace o charakteru zranění zatím nejsou známé, na místo však letěly dva záchranářské vrtulníky. 

Více souvisejících

Policie ČR

Aktuálně se děje

včera

včera

Teroristé Hamásu

Návrh dohody o příměří má tři fáze, tvrdí Hamás

Návrh dohody o příměří v pásmu Gazy, s níž souhlasilo palestinské hnutí Hamás, má tři fáze a každá trvá 42 dní. Uvedl to v pondělí vysoce postavený představitel Hamásu Chalíl Hajjá v rozhovoru pro katarskou televizi Al-Džazíra, píše agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Chřestýš

Extrémní změny počasí povedou k masové migraci. Vědci varují před rozšířením jedovatých hadů

Podle nové studie, na kterou upozornil server The Guardian, se očekává, že změna klimatu povede k masové migraci jedovatých hadů do nových oblastí a zemí, které na to nejsou připravené. To zvýší zranitelnost obyvatel vůči uštknutí hady. Vědci ve studii modelovali možné geografické rozšíření 209 druhů jedovatých hadů, které mohou ohrozit lidský život. Závěry ukazují, že největší riziko nesou lidé v nízkopříjmových zemích v jižní a jihovýchodní Asii a v částech Afriky.

včera

Ruská armáda, ilustrační foto

Rusko vyhlašuje cvičení. Použije jaderné zbraně

Ruské ministerstvo obrany v pondělí oznámilo, že uspořádá cvičení s taktickými jadernými zbraněmi. Před několika dny Kreml rozzlobeně reagoval na komentáře vysokých západních představitelů o válce na Ukrajině.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Netanjahu: Pokud se neubráníme sami, nikdo nás neubrání. Zvládneme to i sami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu odmítl tlak mezinárodního společenství, které požaduje pozastavení válečného tažení v Pásmu Gazy. Podle agentur AP a DPA zdůraznil, že Izrael má schopnost bránit se sám, pokud bude potřeba.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy