Praha uzavře pro automobily Vyšehradský tunel

Praha - Pro individuální automobilovou dopravu se v sobotu uzavře ve 22 hodin Vyšehradský tunel v Praze, informovala v pátek mluvčí magistrátu Tereza Krásenská. Uzavírka potrvá do neděle 25. března do šesti hodin do rána.

Pro autobusy MHD bude tunel průjezdný. Automobily budou muset tunel objet po komunikacích Vnislavova, Čiklova, Petra Rezka, Táborská, Lomnického, Na Dolinách, Podolská.

Tunel bude uzavřený, aby Technická správa komunikací (TSK) mohla provést stavební prohlídku ostění. Zároveň tunel umyje a provede jeho běžnou údržbu.

Termín pro uzavírku tunelu zvolila TSK s ohledem na plánovanou údržbu a opravu tramvajové tratě v úseku Výtoň – Sídliště Modřany, kterou o víkendu zajišťuje Dopravní podnik hlavního města Prahy.

Změnu čekají i tramvajové linky od 24. března od 7 hodin od rána do 25. března do 19 hodin.

Linka číslo 3 bude ve směru od Palackého náměstí ze zastávky Výtoň odkloněná přes zastávky Albertov, Ostrčilovo náměstí, Divadlo na Fidlovačce a Nádraží Vršovice do zastávky Oblouková, kde bude končit.

Linky číslo 17 a 52 budou ve směru od Palackého náměstí ze zastávky Výtoň odkloněné přes zastávky Albertov, Ostrčilovo náměstí a Divadlo na Fidlovačce do zastávky Otakarova, kde budou ukončené.

Linka číslo 21 nebude v sobotu 24. 3. ani v neděli 25. 3. v provozu.

V trase Výtoň – Sídliště Modřany bude zavedena náhradní autobusová doprava X-3, po dobu výluky bude v ulici Svobodova zřízena zastávka Výtoň.

Od soboty 24. března od 8 hodin do úterý 27. března do 10 hodin bude kvůli havarijní opravě kabelu Pražské energetiky uzavřená také ulice Divadelní v úseku Krocínova – Konviktská.

Objížďka bude vedena po ulicích Divadelní, Krocínova, Karolíny Světlé, Konviktská, Divadelní.

Související

Více souvisejících

doprava Praha

Aktuálně se děje

před 40 minutami

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno před 2 hodinami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 2 hodinami

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy