LEO Express chce provozovat na trase Praha-Ostrava-Bohumín 16 spojů denně

Praha - Společnost LEO Express podala na Správu železniční dopravní cesty žádost o přidělení kapacity dráhy do jízdního řádu 2012/2013, který začíná platit od prosince 2012, v plánu je 16 spojů denně. Společnost o tom blíže informovala ve čtvrtek.

Na trase Praha-Ostrava-Bohumín plánuje firma od prosince letošního roku přepravovat cestující celkem 16 spoji LEO Express denně – přes den přibližně každé dvě hodiny. V nejvíce frekventovaný pátek a v neděli společnost svou dopravu posílí o jeden spoj navíc. Moderní vlaky, kterých na tuto trasu společnost nasadí celkem pět, budou na trati Praha-Ostrava-Bohumín jezdit maximálně povolenou rychlostí 160 km/hod."Naše vlaky přinášejí jedinečné spojení vysoké rychlosti, respektive krátké doby jízdy s poskytováním vysoce kvalitních služeb odpovídajících špičkovému západoevropskému standardu," zdůraznil Leoš Novotný, majitel společnosti LEO Express.Cestující se s vlaky LEO Express dostanou z Prahy do Ostravy nebo obráceně za dobu lehce přesahující tři hodiny. "Jízdní doba vychází primárně z dovolených rychlostí na trati, trakčních vlastností vozidla a následně z dynamických výpočtů odborných složek Správy železniční dopravní cesty, které přesně spočítaly jízdní doby mezi jednotlivými stanicemi. Na základě těchto výpočtů víme, že naše jízdní doba mezi Prahou a Ostravou bude tři hodiny a šest minut. U části spojů ale cesta kvůli zohlednění provozních situací na celé trati zabere pár minut déle," vysvětlil Jan Paroubek, provozní ředitel LEO Express.Zároveň připomíná, že vlaky LEO Express tak budou na trase Praha-Ostrava srovnatelně rychlé jako dosud nejrychlejší Pendolino.Přesné časy odjezdů a příjezdů vlaků firmy pro jízdní řád 2012/2013 budou známé během několika týdnů.LEO Express je česká železniční společnost, která se připravuje na provozování osobní železniční dopravy rychlíky na trati Praha – Ostrava a výhledově také na dalších tratích. Firma zahájila svou činnost 8. ledna 2010. Majitelem a předsedou představenstva společnosti je Leoš Novotný ml. Svou investici do LEO Express realizuje prostřednictvím investiční společnosti AAKON Capital, která sdružuje finanční investory a bankovní instituce a realizuje projekty v několika oborech.

Související

Vlaky

České dráhy před Vánocemi posílí další dálkové linky

České dráhy navýší před Vánocemi kapacitu několika dálkových linek. Místa přidají například na trase z Prahy do Olomouce či Luhačovic, posíleny budou také spoje z metropole na západ Čech. Reagují tak na zvýšený zájem cestujících, informovaly dnes dráhy. Státní dopravce, stejně jako ostatní dopravci, před Vánocemi postupně obnovují část dříve zrušených spojů.

Více souvisejících

Leo Express

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.

před 2 hodinami

Dva členové ochranky měli atentát ukrajinského prezidenta do detailů naplánovaný.

Nejen Zelenského měli zabít. Toto je plán členů ochranky

Podle prohlášení ukrajinské tajné služby SBU byl zmařen pokus o atentát na prezidenta Ukrajiny Volodymyra Zelenského. Mezi zadrženými by měli být dva členové jeho vlastní ochranky. Údajně měla být v plánu i likvidace politických a vojenských špiček Ukrajiny.

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno před 4 hodinami

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 4 hodinami

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Policie upřesnila informace o případu v Plzni. Ženu se podařilo zachránit

Policie ještě v úterý upřesnila informaci o násilném trestném činu v centru Plzně. Strážci zákona původně uvedli, že napadená žena nepřežila. Záchranářům se ji ale nakonec podařilo zachránit. Žena byla hospitalizována v nemocnici. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy