Macek ostře: Pravicový liberál v ODS trpí, nebo zdechnul

Praha - Dluhy ODS se podle zjištění deníku Právo blíží 42 miliónům, z toho šest a půl miliónu dělá dluh na zdravotním a sociálním pojištění. Předsedu Petra Fialu finanční krize ODS přivedla až k žádosti o finanční pomoc od všech 17 944 členů strany. Toho si povšiml publicista a spoluzakladatel ODS Miroslav Macek, který se ve svých pravidelných glosách do strany pořádně opřel.

„ODS se o své peníze dobře nestarala. Což nevylučuje, že někteří členové ODS se o její peníze opravdu starali. Stranická kasa je prázdná a o svých dluzích si můžeme přečíst ve všech novinách," píše se v e-mailu, který předseda strany posílá všem členům.

Fiala deníku přiznal, že nespoléhá na to, že jednou sbírkou vyřeší minulé financování ODS a všechny dluhy. I přesto mu to přišlo jako dobrý nápad. "Lidé mi říkali, že chápou, že nás dluhy zatěžují, ačkoliv nikdo, kdo v současné době v ODS je, za ně nemůže. Mají pocit, že to stojí za to, aby se na tom podíleli sami," řekl deníku.

Psali jsme: ODS na dně. Prosí členy o pomoc. Víme víc ODS bojuje s dluhy. Na kontě pro budoucnost už má statisíce

Podle Macka by se ale měli členové strany zajímat hlavně o jednu zásadní věci. "Členové by měli nejprve vědět, kdo konkrétně je za ty dluhy odpovědný - osobní odpovědnost přece dříve patřívala k hlavním zásadám ODS," tvrdí na webu Viditelný Macek komentátor.

Následně přidává krátký vtip, který příznivce strany zřejmě příliš nepotěší. "Pravicový liberál v ODS je jak lední medvěd v tropickém pralese. Buď trpí, nebo už zdechnul," vysmál se ODS Macek, který stál u zrodu strany a byl i jejím místopředsedou. 

Související

Petr Fiala

Premiér Fiala přiznal chybu ODS v zářijových volbách

Občanští demokraté podle premiéra Petra Fialy (ODS) udělali v kampani před zářijovými krajskými senátními volbami chybu. Fiala se domnívá, že měli - podobně jako opoziční ANO - udělat i centrální celostátní kampaň.

Více souvisejících

ODS Miroslav Macek Petr Fiala (ODS)

Aktuálně se děje

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Joe Biden

Biden má obavy o průběh prezidentských voleb

Americký prezident Joe Biden si není jistý, zda nadcházející volby prezidenta USA proběhnou v klidu, a to kvůli kontroverzním vyjádřením republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Uvedla to televize ABC News.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

včera

Eva Pavlová a Petr Pavel

První dáma by mohla dostávat peníze od státu. Návrh už je na stole

Eva Pavlová i její nástupkyně či nástupci v roli partnera prezidenta nebo prezidentky si mají z nuly výrazně polepšit. Na stole totiž leží návrh, který by jí a jejím následovnicím přiklepl měsíční náhrady ve výši 95 250 korun na reprezentační údaje. Už přišla i reakce z Pražského hradu. 

včera

Dostihy

Velká pardubická bude i s esy ze zahraničí. Nejslavnější dostih slaví 150 let

Konkrétní podobu dostala startovní listina 134. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou na zámku Karlova koruna v Chlumci nad Cidlinou. Bude na ní šestnáct koní, kterým startovní čísla vylosovali operní pěvkyně Andrea Kalivodová s hrabětem Francescem Kinskym dal Borgo. Zájem startovat v českém dostihu projevil kvartet koní ze zahraničí.

včera

včera

včera

včera

Evropská unie směřuje k ekonomické studené válce s Čínou, varoval Orbán

Maďarský premiér Viktor Orbán varoval před tím, že Evropská unie směřuje k „ekonomické studené válce“ s Čínou v souvislosti s návrhem na uvalení cel na čínské elektromobily. Orbán to uvedl během rozhovoru pro státní rozhlasovou stanici, kde vyjádřil své obavy o negativní dopady tohoto kroku na evropskou ekonomiku a upozornil, že Maďarsko chce zachovat hospodářskou neutralitu a pokračovat v obchodování jak s Čínou, tak se Západem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy