Fiala přestřelil. Z probíhajících voleb udělal souboj totality a svobody

Praha - Petr Fiala, předseda ODS a profesor politologie, by měl rozumět významu komunálních a senátních voleb a tomu, co mohou tito politici změnit. Podle jeho předvolebního statusu na Facebooku to ale vypadá, že si nyní probíhající volby spletl se sněmovníma.

Petr Fiala těsně před otevřením voleb napsal na svém Facebooku výzvu voličům. V něm začal psát o velikém významu těchto voleb, kdy se podle něj nyní rozhoduje, zda budeme mít svobodu či socialismus.

"Vážení přátelé, právě se otevírají volební místnosti. Tentokrát nevybíráme jen ty, kteří budou nejlépe hájit naše zájmy v senátu a na radnici. Rozhodujeme, jestli budeme mít svobodu, nebo socialismus, nízké daně, nebo rostoucí byrokracii, stát, který důvěřuje nám, našim rodinám a dětem, nebo stát, který nás kontroluje. Rozhodujeme o tom, jestli naše země půjde kupředu, nebo jestli bude opakovat stejné chyby, které socialistické vlády dělaly už v minulosti," stojí ve vzkazu.

Za hlas pro ODS tak například slibuje zrychlení soudů. Otázkou je, jak to chce skrz komunální politiky prosadit.

Fiala by rád dobrým výsledkem v současných volbách narušil "většinu socialistů a populistů, kteří ovládají kraje, sněmovnu, senát, vládu i Pražský hrad."

Není divu, že Petr Fiala sklouzl k velmi silným slovům. ODS je na pokraji zhroucení, a pokud v komunálních a senátních volbách nezaboduje, podle mnohých komentátorů se nad občanskými demokraty rozezvoní umíráček.

Související

Více souvisejících

Petr Fiala (ODS)

Aktuálně se děje

před 49 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Joe Biden

Biden má obavy o průběh prezidentských voleb

Americký prezident Joe Biden si není jistý, zda nadcházející volby prezidenta USA proběhnou v klidu, a to kvůli kontroverzním vyjádřením republikánského kandidáta Donalda Trumpa. Uvedla to televize ABC News.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

včera

Eva Pavlová a Petr Pavel

První dáma by mohla dostávat peníze od státu. Návrh už je na stole

Eva Pavlová i její nástupkyně či nástupci v roli partnera prezidenta nebo prezidentky si mají z nuly výrazně polepšit. Na stole totiž leží návrh, který by jí a jejím následovnicím přiklepl měsíční náhrady ve výši 95 250 korun na reprezentační údaje. Už přišla i reakce z Pražského hradu. 

včera

Dostihy

Velká pardubická bude i s esy ze zahraničí. Nejslavnější dostih slaví 150 let

Konkrétní podobu dostala startovní listina 134. Velké pardubické se Slavia pojišťovnou na zámku Karlova koruna v Chlumci nad Cidlinou. Bude na ní šestnáct koní, kterým startovní čísla vylosovali operní pěvkyně Andrea Kalivodová s hrabětem Francescem Kinskym dal Borgo. Zájem startovat v českém dostihu projevil kvartet koní ze zahraničí.

včera

včera

včera

včera

Evropská unie směřuje k ekonomické studené válce s Čínou, varoval Orbán

Maďarský premiér Viktor Orbán varoval před tím, že Evropská unie směřuje k „ekonomické studené válce“ s Čínou v souvislosti s návrhem na uvalení cel na čínské elektromobily. Orbán to uvedl během rozhovoru pro státní rozhlasovou stanici, kde vyjádřil své obavy o negativní dopady tohoto kroku na evropskou ekonomiku a upozornil, že Maďarsko chce zachovat hospodářskou neutralitu a pokračovat v obchodování jak s Čínou, tak se Západem.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy