ODS a TOP 09 se kritizují za hlasování na radnicích

Praha - Opoziční ODS a TOP 09 se vzájemně kritizují za hlasování při odvolávání pražských radních.

Strany byly dohodnuté, že na zastupitelstvu budou hlasovat společně, což prý obě porušily. Vyplývá to z jejich vyjádření pro ČTK. Zastupitelé dnes na nočním jednání odvolali náměstka primátorky Matěje Stropnického (SZ/Trojkoalice), radního Michala Haška (ANO) a radní Hanu Novákovou a Irenu Ropkovou (obě ČSSD).

"Jako opozice jsme měli jasnou představu, že budeme odvolávat všechny radní, protože to je vyjádření nesouhlasu s politikou," řekl dnes ČTK Bohuslav Svoboda (ODS). Podle něj při druhém hlasování o náměstku Petru Dolínkovi (ČSSD), které navrhovala Strana zelených, už TOP 09 neměla na jeho odvolání hlasy. "Piráti svůj návrh stáhli, když zjistili, že je TOP 09 nepodpoří," dodal Svoboda.

Podle předsedy pražské TOP 09 Jiřího Koubka ale dohodu o společném hlasování porušil Svoboda při hlasování o odvolání náměstkyně Evy Kislingerové (ANO).

Související

Praha

Vazby zpřetrhány. Praha ukončila sesterskou smlouvu s Pekingem

Pražští zastupitelé dnes definitivně ukončili platnost sesterské smlouvy s čínským Pekingem. Na svém jednání vzali na vědomí ukončení smlouvy ze strany Číny a neúspěšnou iniciativu Prahy, aby byla ze smlouvy vyškrtnuta klauzule, že Praha uznává jednotnou Čínu.
pražské zastupitelstvo

Pražské zastupitelstvo se pohádalo kvůli záchodům

Zástupci pražské koalice Pirátů, Prahy Sobě a Spojených sil pro Prahu (TOP 09 a STAN) na dnešním jednání zastupitelstva čelili kritice obyvatel Prahy 1 a opozice kvůli plánu postavit ve Strahovských zahradách toalety se zázemím pro údržbu. Zastupitelé vzali na vědomí petici proti kácení stromů a výstavbě na Petříně, kterou podepsalo přes 2000 lidí. Zástupci magistrátu kritiku projektu odmítli, je podle nich citlivý.

Více souvisejících

pražské zastupitelstvo ODS top 09

Aktuálně se děje

před 38 minutami

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

Teroristé Hamásu

Nepřijatelné a absurdní. Itálie se vyjádřila k zatykači na Netanjahua

Porovnávání Izraele a palestinského militantního hnutí Hamás je nepřijatelné a absurdní. Prohlásil to v úterý italský ministr zahraničí Antonio Tajani poté, co hlavní prokurátor Mezinárodního trestního soudu (ICC) Karim Khan požádal o vydání zatykačů na představitele Izraele i Hamásu. Uvedla to agentura AFP.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Andrzej Duda

Duda čelí kritice za kondolenci k úmrtí íránského prezidenta

Polský prezident Andrzej Duda čelí kritice za to, že přirovnal smrt íránského prezidenta Ebráhima Raísího ke smrti polského prezidenta Lecha Kaczyńského při letecké nehodě před 14 lety. Íránský prezident zahynul v neděli při nehodě vrtulníku. O incidentu informovala agentura DPA.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

RB OSN zamítla rezoluci o zákazu jaderných zbraní ve vesmíru

Rada bezpečnosti OSN (RB OSN) v pondělí zamítla návrh rezoluce předložený Ruskem, který požadoval zákaz rozmisťování nebo používání zbraní ve vesmíru. Uvedla to agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy