Zakomplexované ženy se budou učit jezdit na kolech za milion korun, varuje europoslanec

Praha - "Další z povedených výtvorů vzešlý nejspíše z dílny genderových bojovníků (či bojovnic) za právo být diskriminován je na světě. Pražská radnice chce stydlivé a bojácné ženy dostat na kola," upozornil EuroZprávy.cz ve svém komentáři europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský.

Podle předkladatele návrhu, radního pro dopravu Petra Dolínka, je prý hlavním důvodem nechuti žen jezdit na kole psychologická bariéra související s pocitem nedostatečné bezpečnosti. Roli prý podle něho hrají podle také další hlediska, jako jsou požadavky na vzhled a hygienu v práci.

Jistě velmi chvályhodný nápad za milion korun, v tomto případě téměř doslova či spíše do haléře, protože na realizaci má jít 992 tisíc Kč. Ženy se díky tomu konečně naučí jezdit do práce na kole. O to chvályhodnější, že se na takové věci myslí v době, kdy ani pořádně nefunguje radniční koalice. Kdyby byli všichni tak ochotní rvát se i v časech politické krize otřásající Prahou za blaho všech, svět by byl hned mnohem lepším místem k žití.

Možná bych někdy doporučil autorům těchto neskutečně „užitečných" nápadů, aby si zkusili Prahou na kolech projet. Důvodem, proč ženy na kolo nesedají, nejsou důvody hygienické, ale existencionální. Jezdit po Praze je prostě nebezpečné.

Jen si říkám, zda není sexistické se domnívat, že ženy jsou nesvéprávné chudinky, které se musí naučit správně jezdit na kole. Také bych docela rád viděl ženskou, která jde na důležité jednání a bude s lodičkami a kostýmku jezdit po členité Praze na kole, které nemá ani kde bezpečně zaparkovat.

Praha na tom nyní musí být velice dobře po všech stránkách, když je čas i na vymýšlení takovýchhle pitomostí dosahujících kolosálních rozměrů. Takže, s více ženami na kolech spějme vzhůru k světlým zítřkům. A jinak zdravému rozumu zdar.

Tomáš Zdechovský

Související

Danuše Nerudová

Česko hledá eurokomisaře. Určí ho Starostové, anebo Piráti

Nového českého eurokomisaře či eurokomisařku by měli nominovat Piráti, anebo Starostové. Taková je dohoda mezi stranami vládní koalice. Nic na tom zatím nezměnily ani volební výsledky, kdy volební koalice Spolu složená z kandidátů ODS, TOP 09 a KDU-ČSL uspěla více než koaliční partneři. Otázkou však je, kdo nakonec bude nominován do Evropské komise, kterou s největší pravděpodobností nadále povede Ursula von der Leyenová.

Více souvisejících

Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) Praha

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Aktualizováno včera

31. ročník Cen Thálie Prohlédněte si galerii

Vondráčková, Strejček i herci Divadla Na zábradlí. Předávaly se Ceny Thálie

Letošní Ceny Thálie za nejlepší herecké výkony v činohře zamířily do pražského Divadla Na zábradlí. Ocenění získali Kateřina Císařová za roli Káti ve hře Vzkříšení a Miloslav König za ztvárnění francouzského spisovatele Michela Houellebecqa ve hře Veřejní nepřátelé. Ceny Thálie za celoživotní mistrovství převzali herec Viktor Preiss, zpěvačka Helena Vondráčková, sopranistka Naďa Šormová a tanečník a choreograf Josef Kotěšovský.  

včera

včera

Konvoj OSN

OSN Izrael neposlechne. Libanon neopustí

Mírové jednotky OSN v Libanonu v sobotu prohlásily, že neplánují opustit své pozice na jihu země, navzdory izraelským požadavkům na jejich přemístění. Informovala o tom agentura TASR na základě zprávy AFP.

včera

včera

včera

včera

včera

Hans Petter Midttun

EXKLUZIVNĚ: Hrozí světu jaderná válka? Světoví experti pro EZ zodpověděli ožehavou otázku

Rusko nedávno upravilo svou jadernou doktrínu, která nyní umožňuje jadernou reakci na útok nejaderného státu podporovaného jadernou mocností nebo při použití vzdušných a kosmických zbraní proti jeho území. Podle několika expertů oslovených serverem EuroZprávy.cz tyto změny neovlivní podporu Ukrajiny ze strany Západu, a varování o jaderném útoku Kremlu postupně ztrácí svou účinnost.

včera

Jana Maláčová

Maláčová byla zvolena předsedkyní SOCDEM

Novou předsedkyní Sociální demokracie (SOCDEM) se stala bývalá ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Byla zvolena na sjezdu strany v Hradci Králové, kde získala podporu zhruba 66 % delegátů. 

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Musí své červené linie nakreslit i Západ? Chránit ukrajinské nebe lze i bez války

Bývalý německý diplomat Wolfgang Ischinger vyzývá Západ k určení vlastních červených linií vůči Rusku, zejména kvůli útokům na ukrajinskou civilní infrastrukturu. Západ dosud reagoval převážně sankcemi a vojenskou pomocí, ale bez jasného signálu, který by Moskvu odradil od dalších agresivních kroků.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy