Uniklé Sobotkovy maily? Zajímavější je něco jiného, spustil bývalý ministr vnitra

Praha – Kauza uniklé e-mailové korespondence premiéra Bohuslava Sobotky hýbe nejen médii, ale i diskuzemi na sociálních sítích. Objevují se citace z mailů, které se týkají dřívějších koaličních jednání, prezidentské kampaně, migrační krize nebo Sobotkovy hypotéky. Problém by ale mohlo být to, co zveřejněno nebylo, domnívá se bývalý ministr vnitra a člen ODS Ivan Langer.

Pravost e-mailů, které byly uveřejněny na stránce White Media, mluvčí vlády Martin Ayrer nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Lidé i média z nich přesto hojně citují. Podle Langera ale není ani tak důležité to, co je v nich napsáno, jako spíše to, co v nich napsáno není.

„Není podstatné, co bylo zveřejněno, nýbrž to, co zveřejněno nebylo. Proč bylo zveřejněno to, co bylo a nebylo zveřejněno to, co nebylo?" ptá se bývalý minitr vnitra na Facebooku s tím, že tyto otázkly zřejmě premiérovi nikdo nepoloží.

Politik ODS také šéfovi českého kabinetu poradil několik aplikací, které jsou bezpečnější než jeho současná e-mailová schránka. „Neutrácejte miliony za 'utajované vládní spojení' - to, co si píšete za to nestojí. Stačí používat bezpečnéjší aplikace zdarma," vzkazuje premiérovi Langer.

„Jediné, co Vám při využívání těchto aplikací hrozí, je 'podezření z účastenstvi v rozsáhlé klientelistické síti'... Možná by jste pak musel vyzvat sám sebe k odstoupení z funkce, ale....to je vysvětlitelnější, než vysvětlování toho, proč bylo zveřejněno to, co bylo a nebylo zveřejněno to, co nebylo.. i když, raději se si to ověřte na VSZÚOOZ!" dodává Langer.

Související

Petr Fiala Komentář

Sliby, chyby? Sobotkovský obrat premiéra Fialy je výrazem odpovědnosti

Slibem nezarmoutíš, říká se u nás v kraji. To vyjadřuje i ironické ušklíbnutí nad opakovaným střídáním vzbuzování očekávání a následného nevyhnutelného zklamání, prorocky popsaného mistrem Cimrmanem už v principu jeho slavné frustrační kompozice. Ano, uhodli jste. Dnes bude řeč o předvolebním slibování. 
ČSSD Rozhovor

ČSSD si před 30 lety zvolila Zemana. Současné vedení připomíná správce konkurzní podstaty, říká politolog Bureš

Před 30 lety skončil třídenní sjezd sociální demokracie v Hradci Králové. Strana si na něm nejen změnila název, který používá dodnes (z Československá sociální demokracie na Česká strana sociálně demokratická), ale především si do čela zvolila Miloše Zemana. Jeho mandát však tehdy nebyl nikterak silný, upozorňuje politolog Jan Bureš v rozhovoru pro EuroZprávy.cz. Prorektor Metropolitní univerzity Praha i tak považuje zmíněný sjezd za klíčový pro úpravu do té doby nepříliš úspěšné politické strategie ČSSD. Ohledně její budoucnosti je pak spíše skeptický. Obává se, že v Česku se nyní odehrává podobný vývoj jako v jiných zemích regionu, kde zanikla skutečná levice a její místo zaujali populisté.

Více souvisejících

Bohuslav Sobotka Ivan Langer

Aktuálně se děje

před 11 minutami

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

V lomu ČSA přeruší těžbu. Bude se propouštět, oznámila Severní energetická

Severní energetická ve čtvrtek oznámila, že přerušuje těžbu hnědého uhlí v lomu ČSA na Mostecku v Ústeckém kraji. Rozhodnutí o ukončení provozu má přijít v následujících měsících. Firma se chystá propustit asi 500 zaměstnanců. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy