Bělobrádek se chce sejít se Šlachtou. Přemluví ho, aby neodcházel od policie?

Praha - Vicepremiér a předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek se chce sejít s odcházejícím šéfem Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robertem Šlachtou.

České televizi a ČTK dnes řekl, že by se policistům měly vytvořit takové podmínky, aby svou práci neopouštěli. Řady ÚOOZ zatím opustili dva policisté. Další jednotlivci avizovali, že žádost o odchod podají.

Šlachta rezignoval na svoji pozici, protože nesouhlasí se změnami, které od 1. srpna nastanou. U policie skončí k 30. červnu. Plán na reorganizaci policie vyvolal v minulých dnech ostrou roztržku ve vládní koalici.

"Chci se ještě sejít s panem Šlachtou, považuji to za důležité. Aspoň z médií jsem se dočetl, že rozmýšlí, jestli skutečně odejde. Na druhou stranu to podstatné je nepřemlouvat policisty, ale vytvořit jim takové podmínky, aby neodcházeli," řekl Bělobrádek.

Související

  Robert Šlachta.

Soud začal projednávat žalobu Grygárka na Šlachtu kvůli jeho knize

Soud dnes začal projednávat žalobu někdejšího náměstka Vrchního státního zastupitelství v Praze Libora Grygárka na předsedu hnutí Přísaha Roberta Šlachtu kvůli knize Třicet let pod přísahou. Grygárek po někdejším šéfovi Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) žádá omluvu a půlmilionové odškodnění zejména za poškození pověsti.

Více souvisejících

Robert Šlachta Pavel Bělobrádek ÚOOZ

Aktuálně se děje

před 28 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 7 hodinami

před 7 hodinami

včera

Vláda ČR

Vláda schválila novelu atomového zákona, pomůže urychlit výstavbu nových bloků

Rychlejší výstavba nových jaderných bloků a také snazší povolovací procesy při zavádění malých modulárních reaktorů jsou hlavními body novely atomového zákona, jejíž návrh schválila vláda na úterním jednání. Odsouhlasila i návrhy novel zákonů o rozpočtovém určení daní, o sociálních službách nebo o nemocenském pojištění a také znění úplně nového zákona o Národní rozpočtové bance. A věnovala se i pomoci mrazy postiženým ovocnářům a dalšímu antibyrokratickému balíčku.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Lipavský nechal předvolat ruského velvyslance kvůli kyberútokům

Ministerstvo zahraničí v pondělí předvolalo ruského velvyslance kvůli kybernetickým útokům na české instituce a kritickou infrastrukturu. Česko už v minulém týdnu uvedlo, že z nich podezřívá ruského státního aktéra APT28.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy