Kalousek je korupčník a už zase lže, zuří Babiš. Přestřelka mezi nimi neustává ani o prázdninách

Praha – Pravicová opozice se pustila do ministra financí Andreje Babiše, kvůli někdejšímu šéfovi Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Robertu Šlachtovi. Ten se nově stane náměstkem generálního ředitele Celní správy ČR. Podle pravice mají k sobě oba muži blízko, což je nebezpečné. Babiš poslal kritikům jasný vzkaz.

„Pokud je tu blízký vztah - a ten tu evidentně je - mezi člověkem, který kumuluje politickou, mediální a ekonomickou moc s člověkem, který má významné represivní pravomoci, tak je to vždycky nebezpečné. Nebezpečné pro to, aby byly aplikovány rovné podmínky a rovný přístup ke všem," nechal se slyšet Kalousek. Podobně se vyjádřila i ODS.

Psali jsme:
Spojení Šlachty a Babiše? Pravice přišla se znepokojivou informací
 

Babiš však podobná slova naprosto odmítá. „S panem Robertem Šlachtou nemám žádný vztah a korupčník Miroslav Kalousek tradičně lže. Naše setkání s panem Šlachtou probíhala na ministerstvu financí za přítomnosti Chovancovy loutky, náměstka Zdeňka Laubeho. Tématem bylo pokaždé fyzické ohrožení mě a mé rodiny. Potkali jsme se i na zasedání Bezpečnostní rady státu," popisuje svůj vztah se Šlachtou šéf hnutí ANO na Facebooku.

Připomněl, že Šlachta pracoval dlouhé roky pro stát a má mnoho zkušeností s bojem proti mafiánským a korupčním praktikám. „Jsou to zkušenosti, o které stát nesmí přijít. Kvůli pochybné a neprůhledné reorganizaci policie, kterou připravil ministr vnitra a policejní prezident, takto zkušený policista ze služeb státu odešel. Odmítl přihlížet, jak ministr Milan Chovanec a prezident Tomáš Tuhý zničili jediný nezávislý útvar, který se nebál bojovat s korupčníky a jít i po politicích," zlobí se Babiš, který změny v policii kritizuje od samého počátku.

Cituje také premiéra Bohuslava Sobotku, který sám řekl, že takových lidí by se stát zbavovat neměl. „Celní správa se tedy rozhodla dát Robertu Šlachtovi nabídku, aby využila jeho zkušenosti. Zatím bude funkcí pověřen. Pokud by chtěl na pozici zůstat, bude se muset přihlásit do výběrového řízení a projít jím," popisuje, co Šlachtu čeká.

„Důrazně odmítám, že by šlo o jakoukoli návaznost na mě. Jsou to další lživé výmysly těch, kteří si jen přejí, aby se v této zemi přestala potírat korupce. Tradiční politické strany si v korupci rozumí. Mají dlouhou tradici, hlavně ODS s ČSSD, proto zvolili za šéfa vyšetřovací komise poslance Pavla Blažka z ODS. A ještě něco: Robert Šlachta dostal nabídku od celníků jako zkušený policista, kterého se policie zbavila během 15 minut!" dodal rázně ministr financí.

Související

Více souvisejících

Andrej Babiš Robert Šlachta Miroslav Kalousek

Aktuálně se děje

před 39 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kaliňák: Ficova zranění jsou rozsáhlá. Mnoho věcí se bude muset znovu naučit

Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák dnes na tiskové konferenci uvedl, že rozsah zranění u premiéra Roberta Fica, která byla způsobena čtyřmi střelnými ranami vypálenými atentátníkem, je tak rozsáhlý, že odpověď organismu může být ještě náročná. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy