Tejc bude kandidovat na místopředsedu ČSSD

Brno - Poslanec Jeroným Tejc bude kandidovat na prvního místopředsedu ČSSD. Získal podporu konference delegátů ČSSD Brno-město, která schválila týden starou nominaci Městského výkonného výboru ČSSD v Brně.

Funkci předsedy strany by měl podle brněnského výkonného výboru obhajovat Bohuslav Sobotka. Premiér už dříve prohlásil, že ve funkci prvního místopředsedy podpoří i do dalšího období Milana Chovance a že v Tejce nemá důvěru.

Tejcovu nominaci podpořilo 142 delegátů ze 146 přítomných. "Jsem rád, že mám podporu brněnské organizace. Nikdy ale žádnou nominaci nepřeceňuji ani nepodceňuji. Rozhodne sjezd v tajném hlasování," řekl ČTK Tejc. Doplnil, že respektuje Sobotkovo vyjádření podpořit Chovance.

"Když se mi nepovedlo přesvědčit předsedu, budu se snažit přesvědčit delegáty na sjezdu, kteří budou mít rozhodnutí v rukou," uvedl Tejc. Se Sobotkou by neměl problém spolupracovat. "Politiku jsem nikdy nebral osobně a neútočil jsem na žádného z kolegů. Myslím, že jsme schopní se domluvit na prioritách ČSSD. Koneckonců premiér Sobotka se za poslední týden přiklonil k řadě názorů, které jsem prezentoval, takže věřím, že jsme schopní najít společnou řeč," dodal Tejc.

Sobotka nedávno řekl, že čekal, že ho Tejc vyzve na souboj o předsednickou funkci. Tejc ale na předsedu kandidovat nechce. "Poslední týdny mě řada členů sociální demokracie vyzvala, abych na předsedu kandidoval. Vážím si toho, ale nemohl jsem to přijmout. Kdybych uspěl jako předseda, znamenalo by to pravděpodobně pád vlády šest městíců před volbami. Nedovedu si představit, že by předseda a premiér neobhájil svou funkci," řekl Tejc. Dodal, že by to přinejmenším zavedlo ČSSD do krize, ze které by se strana do voleb nemusela vymanit.

Související

Jeroným Tejc

Tejc je novým náměstkem pro boj proti korupci a pro vězeňství

Dosavadní politický náměstek ministryně spravedlnosti Marie Benešové (za ANO) Jeroným Tejc se stal jejím čtvrtým odborným náměstkem. Na starosti bude mít sekci pro boj s korupcí, pro agendu milostí, odškodňování a vězeňství. ČTK to dnes sdělila Lucie Machálková z tiskového oddělení ministerstva.

Více souvisejících

Jeroným Tejc ČSSD

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 36 minutami

před 52 minutami

Hokej, ilustrační fotografie.

Rulík a spol. nemůžou počítat s Hertlem. Vedení Vegas českého útočníka na domácí MS nepustí

V úterý se česká hokejová reprezentace sešla na ledě O2 Areny, aby zde absolvovala svůj trénink před blížícím se domácím světovým šampionátem, který začne už v pátek. Ještě před začátkem tohoto tréninku generální manažer národního týmu Petr Nedvěd novinářům sdělil, že se bude realizační tým v čele s koučem Radimem Rulíkem muset obejít na domácím MS bez jedné z českých hvězd v NHL, útočníka Tomáše Hertla. Vedení jeho klubu Las Vegas ho totiž do Prahy nepustí.

Aktualizováno před 1 hodinou

Izraelská armáda

Izrael nadále operuje v okolí Rafáhu. Pozastavení pomoci z USA popírá

Izraelská armáda pokračuje v pozemní operaci do Rafáhu, kterou zahájila v tomto týdnu. Už v úterý potvrdila obsazení přechodu na hranici s Egyptem. Do obydlených čtvrtí města zatím nepostupuje. Armádní mluvčí zároveň bagatelizoval nepotvrzenou informaci, že USA pozastavily dodávku některých zbraní kvůli nynější ofenzivě. 

před 1 hodinou

Susan Bucknerová (vpravo) ve snímku Pomáda (1978).

Zemřela hvězda filmu Pomáda, Susan Bucknerová

Do světa hollywoodských snímků a hereckých svět zasáhla velmi smutná zpráva. Herečka Susan Bucknerová, známá především díky své roli roztleskávačky Patty Simcox ve slavném muzikálovém snímku "Pomáda!", nás opustila ve věku 72 let.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Polsko vnímá nové riziko z Ruska. Upozornil na něj prestižní deník

Polské bezpečnostní služby jsou v plné pohotovosti kvůli hrozbě bombových útoků a záškodnických akcí ze strany Ruska na území Evropy, řekl polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz v úterý. Reagoval tak na článek deníku Financial Times, že Moskva plánuje násilné sabotáže v zahraničí. 

před 12 hodinami

Trumpův úspěch. Soud v kauze tajných dokumentů se odkládá na neurčito

Začátek procesu s americkým exprezidentem Donaldem Trumpem v kauze nakládání s tajnými dokumenty byl odložen na neurčito, informovaly světové agentury. První stání bylo původně naplánováno na 20. května. Floridská soudkyně Aileen Cannonová jej zrušila a nový termín nestanovila. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy