Exministryně Kovářová končí. Šikanuje ji prý ministr Pospíšil

Praha - Bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová rezignuje k pondělnímu dni na post ředitelky Justiční akademie. Svůj záměr oznámila v prosinci a jako důvod odchodu uvedla šikanu ze strany ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila (ODS).

"Mám ráda otevřenou, férovou hru. Hra, kterou se mnou ministerstvo a Jiří Pospíšil hraje, je neprofesionální, pokrytecká a znemožňuje mi pracovat. A je příliš nedůstojná, aby ji hráli dospělí a vzdělaní lidé," uvedla Kovářová v prosinci ve svém rezignačním dopise.

V něm upozornila na šikanu z Pospíšilovy strany (takzvaný bossing). Jako příklady uvedla bojkotování akcí pořádaných Justiční akademií či zákaz komunikace s ředitelkou Justiční akademie platící pro úředníky ministerstva, ukládání nesmyslných a nesplnitelných úkolů nebo úkolů, které jsou v pravomoci ministerstva, nikoli Justiční akademie či pomluvy a uvádění zkreslených a nepravdivých zpráv v médiích.

"Posledními kapkami bylo pro mě zjištění, že na mě vedení ministerstva údajně připravuje vykonstruované trestní oznámení a kompromitující materiály, a informace o rozhodnutí zrušit Justiční akademii jako sankční krok vůči mně. Za této situace nepovažuji za možné dále Justiční akademii řídit," konstatovala.

Za Pospíšilovým bossingem podle ní stojí neschopnost vyrovnat se s tím, že ho nahradila na postu ministra spravedlnosti v úřednické vládě Jana Fischera.

Daniela Kovářová se narodila 17. listopadu 1964 v Ostravě. Vystudovala práva a veřejnosti je známá od jara roku 2009, kdy se stala ministryní spravedlnosti ve vládě Jana Fischera. Zde působila až do června loňského roku.

Související

Více souvisejících

Daniela Kovářová

Aktuálně se děje

před 12 minutami

před 55 minutami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Aktualizováno před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 11 hodinami

Americké jednotky v Iráku a Sýrii se staly terčem několika útoků

Americké jednotky v Iráku a Sýrii byly za méně než 24 hodin vystaveny dvěma samostatným útokům, uvedly v pondělí irácké bezpečnostní zdroje a představitelé USA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy