Škromach straší Čechy: Chcete mít jistotu, že vaši kandidátku nikdo nepřepíše? Volte v sobotu!

Bývalý senátor za ČSSD Zdeněk Škromach na sociálních sítích varoval před možnými manipulacemi u letošních komunálních a senátních voleb. Lidé by podle něj měli volit až v sobotu, aby měli jistotu, že jejich hlas opravdu dostane ten kandidát, kterého chtěli podpořit.

Bývalý senátor Zdeněk Škromach voličům radí, aby svůj hlas odevzdali až druhý den voleb. Jen tak prý budou mít jistotu, že jejich volbu nikdo nezmanipuluje. „Chcete mít jistotu, že vaši kandidátku nikdo nepřepíše? Volte v sobotu!“ uvedl na sociálních sítích sociální demokrat.

Svými slovy mnohé znepokojil! „Je to opravdu tak vážné, to švindlování ????? Myslím že ne, přeci volební komisaři v místnosti jsou z různých stran a spektra obyvatel, a na noc se urny pečetí, a místnosti taky. A u nás v noci je nejvíce vidět policii, jako nikdy více,“ reagoval na Škromachova slova jeden z diskutujících.

Další jsou přesvědčeni, že politik zbytečně straší lidi. „Nesmysl hraničící s šířením poplašné zprávy,“ napsal Škromachovi jeden z Čechů. Další zajímalo, jak se pozná, že volby někdo zmanipuloval. „Takže když prohraje ČSSD, tak je to dopsaný? Co když vyhraje?“ zajímalo ho.

Škromach nakonec naznačil, že svá slova nemyslel až tak vážně. Ale přesto se prý něco takového stát může. „Zkuste být trochu nad věcí! Ale asi na každém šprochu pravdy trochu!!“ napsal ke komentářům lidí, které jej za jeho slova kritizovali.

„Ono se dá zaměňovat i při sčítání,“ poznamenal následně jeden z uživatelů. „Smutná realita,“ odvětil mu Škromach.

Související

Jana Maláčová (ČSSD)

MPSV vyplatilo poradcům a advokátům 4,67 milionu korun, v týmu už není Škromach

Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) vyplatilo v prvním pololetí letošního roku externím poradcům, poradenským a právním firmám odměny ve výši 4,67 milionu korun. Vyplývá to ze seznamu, který ministerstvo zveřejnilo na svém webu. Oproti předchozímu pololetí se částka zvýšila zhruba o půl milionu korun, v minulosti ale přesáhla i 100 milionů korun.
Prezidentské volby 2018: Jiří Ovčáček

Proti Babišovi demonstroval i Bohuslav Sobotka, Ovčáček se mu a dalším protestujícím vysmál

V pondělí v podvečer se po celé České republice konaly protesty proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a plánované změně v čele ministerstva spravedlnosti. Zúčastnily se jich tisíce lidí, mezi nimi i řada předních českých politiků včetně poslanců a senátorů. Mezi protestujícími se dokonce objevil i bývalý premiér a někdejší Babišův vládní partner Bohuslav Sobotka (ČSSD). Mluvčí Hradu Jiří Ovčáček ovšem demonstranty tvrdě zkritizoval.

Více souvisejících

Zdeněk Škromach Komunální volby

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

Adrian Newey

Génius Newey končí v Red Bullu. Zamíří k Ferrari?

Dlouho se o tom spekulovalo, a nyní je to oficiální. Adrian Newey, technický ředitel Red Bull Racing, ukončí svou práci u rakouské stáje po skončení této sezóny. Potvrzení této zprávy přišlo od samotného týmu v jeho oficiálním prohlášení. Po 19 letech skončí Neweyho dlouholetá éra v týmu.

včera

Zahraniční vojáci se stali válečnými zajatci (POW) poté, co byli zajati Ukrajinou jako bojovníci v rámci ruských ozbrojených sil, účastní se tiskové konference organizované ukrajinskými představiteli v Kyjevě 15. března 2024.

Žoldáci z Nepálu ve velkém dezertují z ruské armády na Ukrajině

Podle informací serveru RBK-Ukrajina, který se odvolává na tiskovou zprávu Hlavního ředitelství zpravodajství, žoldáci z Nepálu, kteří přišli bojovat proti Ukrajině v řadách ruské armády, masově dezertují. Ruští velitelé zároveň hledají chatrné omluvy pro své vedení, vysvětlující tuto situaci.

včera

Andrej Babiš (ANO)

Boj proti Green Dealu i migraci. Hnutí ANO zahájilo předvolební kampaň

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

včera

1. máj

Svátek práce se slaví již 135 let. Jak se za tuto dobu proměňovala jeho podoba?

Na první květnový den připadá Svátek práce, který není jenom státním svátkem, ale i tím mezinárodním. Jeho historie sahá až do roku 1889, kdy byl jiný, než se prezentoval v dobách komunistického režimu. Povinné prvomájové průvody doprovázené budovatelskými slogany, oslavami pracovních úspěchů a stranickými představiteli na tribunách měly s původní myšlenkou svátku pramálo společného. 

včera

Počasí: Česko zasáhl silný vítr. Meteorologové vydali výstrahu

Meteorologové vydali výstrahu před silným větrem. Ten bude podle ČHMÚ.cz řádit na části území až do zítřejšího večera.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy