Vyjednal jsem neomezená data, tvrdí Babiš. Podle operátora je to lež

Operátor T-Mobile nabídne v létě jako první na českém trhu neomezené stahování dat. Do konce srpna si budou moci uživatelé opakovaně aktivovat bezplatný balíček, který umožní během 30 dnů využívat mobilní data bez limitu. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Nabídka platí pro rezidentní zákazníky s hlasovým tarifem, kteří mají buď určitý datový limit, nebo předplacenou hlasovou kartou Twist s aktivním datovým měsíčním nebo ročním balíčkem. V rámci Evropské unie mohou zákazníci data čerpat stejně. Nabídku mohou využít i firemní zákazníci, a to ti, kteří nemají rámcové smlouvy nebo smlouvy pro významného zákazníka.

Letní balíček si zákazníci mohou aktivovat v aplikaci Můj T-Mobile. Po jeho vypršení lze zapnout nový balíček na dalších 30 dní. Nabídka bude platit od čtvrtka 20. června do 31. srpna do půlnoci, kdy se balíček sám vypne.

Tak konečně. První krok. Díky moc @TMobile_CZE za rozhodnutí přinést lidem v létě neomezená data. Je to společný výsledek dlouhého vyjednávání mého týmu @KarelHavlicek_ @VDzurilla a @PatrikNacher ?https://t.co/tfAldAQz8P

— Andrej Babiš (@AndrejBabis) 17. června 2019

T-Mobile před dvěma lety zavedl nové tarify s výrazně vyššími datovými limity. O necelý rok později začal zákazníkům poskytovat další data v tarifním programu Magenta 1. Na začátku tohoto měsíce rozšířil nabídku dokoupených dat a umožnil jejich převod do dalšího měsíce.

Konkurenční O2 v současnosti zákazníkům na e-shopu přidává podle mluvčí Lucie Jungmannové dva GB mobilních dat do neomezených tarifů a výraznou úsporu přináší také balíčky O2 Spolu. "Konkrétní plány do budoucna nemůžeme komentovat," dodala. Vodafone chystá na středu tiskovou konferenci, její téma ale tají, pouze láká na velmi zajímavý obsah.

Vysoké ceny za mobilní data v České republice v minulosti kritizovali vládní i opoziční politici. Konkurenci, která by ceny snížila, má pomoci vstup čtvrtého mobilního operátora v podzimní aukci kmitočtů pro 5G nebo zákonné zkrácení doby pro přenesení mobilního čísla.

Dobrý den, můžu vám potvrdit, že s představiteli státu, kteří mají na starosti telekomunikační trh, vedeme průběžný dialog a jednání, ale přímo na tvorbě konkrétních nabídek, s nimi nespolupracujeme. Erich

— T-Mobile CZ (@TMobile_CZE) 17. června 2019

Premiér Andrej Babiš (ANO) dnes ČTK sdělil, že spolu s ministrem průmyslu a obchodu Karlem Havlíčkem (za ANO) a vládním zmocněncem pro digitalizaci Vladimírem Dzurillou průběžně jednají s operátory o snížení cen za data pro fyzické osoby. "Máme jasné signály, že operátoři již reagují a ceny tlačí dolů. Současně navyšují objem dat. Pochopitelně neovlivníme, o kolik sníží ceny, je to jejich obchodní politika. Ale je zřejmé, že se trh začíná konečně hýbat," uvedl.

Minulý týden Český telekomunikační úřad (ČTÚ) uvedl, že ceníkové ceny za mobilní datové služby pro rezidenty jsou na českém trhu vyšší, než jaké by byly na trhu s plně rozvinutou konkurencí. ČTÚ dodal, že operátoři v ČR jednají v tzv. tiché shodě. K tomu podle úřadu přispívá fakt, že soutěž se odehrává u neveřejných slev, a nikoliv plošně v ceníkových cenách. Operátoři to odmítli.

Související

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Více souvisejících

Andrej Babiš T-Mobile

Aktuálně se děje

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Mléko

WHO objevila virus ptačí chřipky v mléce infikovaných zvířat

Ve velmi vysokých koncentracích byl virový kmen A ptačí chřipky H5N1 detekován v syrovém mléce infikovaných zvířat, informovala ve svém pátečním prohlášení Světová zdravotnická organizace (WHO). Zatím není známo, jak dlouho může virus v mléce přežít, uvedla agentura AFP s odkazem na WHO.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Summit NATO ve Vilniusu 2023 (11.–12. července 2023).

Státy NATO Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany

Členské státy Severoatlantické aliance se v pátek dohodly, že Ukrajině dodají více prostředků protivzdušné obrany. Po online konferenci ministrů obrany zemí NATO s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským v rámci zasedání Rady NATO - Ukrajina to oznámil generální tajemník Aliance Jens Stoltenberg.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Anthony Blinken

USA údajně dostaly informaci o útoku na Írán na poslední chvíli

Spojené státy v pátek na zasedání ministrů zahraničí seskupení G7 informovaly, že od Izraele dostaly "na poslední chvíli" informace o dronovém útoku v Íránu. Oznámil to v pátek italský ministr zahraničí Antonio Tajani. Šéf americké diplomacie Antony Blinken se k tomu odmítl vyjádřit.

před 7 hodinami

Volební štáb hnutí ANO

Hnutí ANO zrušilo účast na jednání o reformě důchodů. Další rozhovory nemají smysl, reagoval Pavel

Opoziční hnutí ANO se rozhodlo zrušit svou účast na pondělním jednání o reformě důchodového systému na Pražském hradě. Důvodem bylo opakované prohlášení nejvyšších představitelů vlády, že reformu prosadí bez ohledu na stanovisko opozice. Prezident Petr Pavel vyjádřil zklamání nad postojem ANO a uvedl, že další rozhovory v současném formátu jsou bezpředmětné.

před 8 hodinami

Lidé volí ve volbách.

Češi budou mít z čeho vybírat. Do eurovoleb míří 30 stran a hnutí

Všech 30 registrovaných uskupení bylo připuštěno k účasti v nadcházejících volbách do Evropského parlamentu v České republice. Ministerstvo neodmítlo žádnou z přihlášených kandidátních listin, s výjimkou jedné, která byla podána po uplynutí stanovené lhůty. Volby se budou konat 7. a 8. června.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Bývalý americký prezident Donald Trump a jeho gesto na chodbě před soudní síní u Manhattanského trestního soudu v New Yorku (18. dubna 2024).

Soud s Trumpem: Tucet porotců rozhodne. Kdo jsou ti lidé?

V soudním procesu s Donaldem Trumpem byla celá porota zkompletována, ale její výběr předcházely jisté obtíže. Dva z předchozích porotců byli nahrazeni. Jedna osoba byla omluvena, protože prozradila, že její osobní údaje byly zveřejněny. Druhý byl propuštěn kvůli obavám, že nebyl upřímný ve vyplněném dotazníku. Výsledkem je, že v porotě zasedne sedm mužů a pět žen. Případ sleduje zpravodajská služba PBS News.

před 9 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Petr Pavel

Pavla zklamalo Babišovo ANO. O změnách v důchodech už nechce jednat

Nejsilnější opoziční hnutí ANO se nehodlá zúčastnit dalšího jednání o důchodových změnách, které pořádá prezident Petr Pavel. V pátek o tom informovala Kancelář prezidenta republiky v tiskové zprávě. Hnutí expremiéra Andreje Babiše považuje jednání za bezpředmětné. 

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

CIA: Pokud Ukrajina nedostane peníze, letos válku s Ruskem prohraje

Ukrajina může do konce letošního roku přehrát válku s Ruskem, pokud jí Spojené státy neposkytnou další vojenskou pomoc, varoval ve čtvrtek šéf americké Ústřední zpravodajské služby (CIA) Bill Burns. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy