Poslanec Korte pobavil národ. Proč hlasoval zpěvěm?

Praha – Úterní mimořádnou schůzi Poslanecké sněmovny zpestřil poslanec Daniel Korte (TOP 09) svým zpěvem. Místo obvyklého prohlášení „proti návrhu“ svůj ortel zapěl. Mnoho poslanců tím pobavil, některé naštval. Nyní pro lidovky.cz objasnil, proč zpíval.

S manželkou se chystal na koncert Janových pašijí, ale kvůli zdlouhavému jednání, které se protáhlo na více než sedm hodin, ho nestihl. Jeho žena musela jít sama, a tak se poslanec naštval. Kromě toho, že nestihl vystoupení, na které se těšil, ho navíc unavovaly neustálé projevy sociálních demokratů, kteří vládu cupovali na kousky.„Bylo to trochu jak Saturnin v kavárně s koblihami, po těch sedmi hodinách tam byl člověk ubitý nesmyslnýma kecama tak, že jsem si řekl, proč tu koblihu nehodit,“ vysvětlil své pohnutky pro lidovky.cz a narážel na scénu z románu Zdeňka Jirotky Saturnin.Ke zpěvu ho ale vedl hlavně vztek, že kvůli schůzi nestíhá dlouho očekávaný koncert. „Byl jsem naštvaný, protože jsem se těšil. Mnoho let chodím a tohle byl poslední koncert cyklu. Navíc šlo o Janovy pašije, dílo, které se dávají jednou za deset let,“ dodal pro server.Jeho neobvyklé vystoupení sklidilo úspěch hlavně u koaličních partnerů. Mnozí se smáli, ale předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová (ODS) se na poslance rozzlobila a poslala mu dopis, v němž mu jeho nevhodné chování vytýká. Zkritizoval ho i poslanec Vítězslav Jandák (ČSSD), který Kortemu doporučil návštěvu psychiatra. Miroslav Grebeníček z KSČM po něm požaduje dokonce omluvu.Korte však na připomínky svých kolegů nedbá a omlouvat se nehodlá. Pro lidovky.cz pouze pobaveně poznamenal, že jeho hudební projev měl k dokonalosti daleko.

Související

Daniel Korte /TOP 09/

Zásah do Zadehovy komunikace byl protiprávní, usnesli se poslanci

Praha - Sněmovní komise pro kontrolu použití odposlechů dnes konstatovala, že v případě česko-íránského podnikatele Shahrama Abdullaha Zadeha došlo k protiprávnímu zásahu do jeho komunikace s obhájcem, když byla zahrnuta do vyšetřovacího spisu. Státní zástupce Michal Galát závěry komise nesdílí.

Více souvisejících

Daniel Korte

Aktuálně se děje

před 4 minutami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 44 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 3 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Poslední rozloučení s Vlastimilem Harapesem. Národní divadlo prozradilo podrobnosti

Poslední rozloučení se zesnulým tanečníkem a hercem Vlastimilem Harapesem se uskuteční příští týden v pondělí, informovalo Národní divadlo na webových stránkách. Harapes zemřel po těžké nemoci ve středu, bylo mu 77 let.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy