Poslanci Krátkému hrozí za "kurvy a zloděje" pokuta

Praha - Mandátový a imunitní výbor Poslanecké sněmovny ještě ve středu rozhodne, zda s poslancem ČSSD Jiřím Krátkým zahájí za jeho expresivní výroky disciplinární řízení. Novinářům to řekl předseda výboru a Krátkého stranický kolega Jeroným Tejc s tím, že on sám bude hlasovat pro zahájení řízení.

"Jako předseda mandátového a imunitního výboru svolám ještě dnes jednání tohoto výboru, abychom se dohodli, zda s poslancem Krátkým zahájíme, či nezahájíme disciplinární řízení," uvedl ve středu Tejc.

Ten doporučí disciplinární řízení zahájit, protože Krátkého výrok považuje za nevhodný. "I když se omluvil, není možné takovéto chování tolerovat u nikoho. Chápu, že mluvil v afektu, ale bylo to nevhodné," doplnil Tejc.

Výbor může Krátkému uložit sankci až ve výši jednoho poslaneckého platu či nařídit omluvu poslance před plénem sněmovny.

"Jak ukázala předchozí praxe, výbor ve svém současném složení podobné věci nehodlá tolerovat," uzavřel Tejc a připomněl udělení pokuty poslanci Davidu Rathovi (ČSSD) či poslankyni Janě Drastichové (VV).Jiří Krátký v úterý při schvalování programu zářijové schůze Poslanecké sněmovny poté, co koalice přednesla návrh na hlasování až do pozdních nočních hodin, řekl, že by byl rád, kdyby se noční hodiny nechaly dvěma nejstarším řemeslům. "Víte, kdo dělá v noci? Ku..y a zloději!" prohlásil poslanec.

Související

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

Více souvisejících

Poslanecká sněmovna

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropou prošly prvomájové demonstrace. V Německu a Francii zasahovala policie

Prvomájové demonstrace v Paříži a německých městech byly provázeny napětím a incidenty. V Paříži došlo k rozbíjení nejméně dvou výloh obchodů radikály, zatímco ve Stuttgartu se střetly protestující s policií, jak informovala agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy