Zpěvák Hůlka jde tvrdě do politiky, bude hvězdou Zemanovců

Hradec Králové - Za Stranu práv občanů - zemanovci (SPOZ) by měl do předčasných sněmovních voleb v Královéhradeckém kraji kandidovat zpěvák Daniel Hůlka. Do senátních voleb v Hradci Králové v roce 2014 zemanovci hodlají vyslat ředitele hradecké fakultní nemocnice Romana Prymulu.

Hůlka, který v prezidentské kampani podporoval Miloše Zemana, kandidaturu podle Podala přijal, a to jako nezávislý kandidát. Konkrétní podobu kandidátky pro sněmovní volby, včetně pořadí kandidátů, bude projednávat krajský výbor SPOZ 2. září. Ke konečnému schválení pak kandidátku dostane předsednictvo a politická rada SPOZ.

Podle Daniela Hůlky je správné, aby lidé museli prokazovat původ svého majetku od určité finanční částky. Podle předsedy Zemanovců Zdeňka Štengla by se měl zákon týkat tzv. velkých ryb - tedy lidí, kteří mají majetek v řádech stovek milionů.

"Myslím si, že je to správné. Když se rozhlédnete, kdo se v těchto řádech, tedy nad sto milionů pohybuje, tak to je jeden zloděj vedle druhého. Nechci samozřejmě všechny házet do jendoho pytle, ale neznám nikoho, kdo by si takovou částku poctivě vydělal," řekl on-line deníku TÝDEN.CZ Hůlka.

O Hůlkovi se při hledání jmen do nové vlády Jiřího Rusnoka spekulovalo jako o možném ministrovi kultury. Post však nakonec získal bývalý ředitel České televize Jiří Balvín.

Zemanovci předpokládají, že Prymula, který není členem SPOZ, podpoří jejich kandidáty již v podzimních sněmovních volbách. "Profesor Prymula je silná osobnost. Vedle kandidatury do Senátu na Hradecku s ním počítáme i jako s lídrem kandidátky pro komunální volby v Hradci Králové v roce 2014," řekl Podal. Prymula vede fakultní nemocnici od října 2009, kdy v jejím čele vystřídal pozdějšího ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09). Prymula je také předsedou České vakcinologické společnosti.

Související

Daniel Hůlka

Zeman: Hůlka měl "svaté právo" vrátit vyznamenání, Landa říká hlouposti

Prezident Miloš Zeman dnes uvedl, že zpěvák Daniel Hůlka měl "svaté právo" vrátit státní vyznamenání. Nedávné výroky zpěváka Daniela Landy ve Sněmovně označil za hloupost. Odpůrcům vládních opatření a očkování Zeman vzkázal, ať se nediví, když při epidemii zemřou. Řekl to dnes v rozhovoru pro server Blesk.cz.
Udělování státních vyznamenání prezidentem Milošem Zemanem dne 28. října 2016

Zpěvák Hůlka vrátil Zemanovi vyznamenání. Osobně to nešlo, poslal ho poštou

Zpěvák Daniel Hůlka vrátil tento týden prezidentu Miloši Zemanovi Medaili za zásluhy, kterou od něj převzal před čtyřmi lety. Státní vyznamenání mu zaslal poštou, protože osobně ho na Hradě nechtěli převzít. Hůlka to dnes uvedl na svém facebooku. Vrácení medaile zpěvák avizoval v polovině října a úmysl odůvodnil tím, že ho Zeman veřejně zesměšnil a že ho jako prezident zklamal.

Více souvisejících

Daniel Hůlka spo- Zemanovci

Aktuálně se děje

včera

včera

Ryan Gosling jako Kaskadér.

RECENZE: Kaskadér v čele s křehkým Goslingem je ideální letní zábavou z idealizovaného filmařského zákulisí

Ryan Gosling a Emily Blunt byli loni vedlejšími tvářemi letního fenoménu Barbenheimer, oba byli za své role nominováni na Oscara. Teď se před kamerou, a ve filmu i za kamerou, potkávají u dalšího projektu s blockbusterovými ambicemi. Kaskadér je v tom nejlepším slova smyslu pohodovou zábavou, jež nepostrádá hravost, důmyslnost a zbytečně se nepáře s logikou.

včera

včera

včera

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

včera

včera

Helena Langšádlová

Pavel přijal demisi ministryně Langšádlové, nahradit ji má Tuleja

Výměna na postu ministra pro vědu a výzkum se ve čtvrtek přiblížila. Prezident Petr Pavel přijal demisi končící ministryně Heleny Langšádlové (TOP 09). Na Pražský hrad zároveň zamířil návrh na jmenování Pavla Tuleji, který by se měl v pondělí chopit vládní funkce.

včera

Vladimir Putin

Rána pro Putina: Ukrajinci ničí rafinerie, Rusům došly zásoby paliva

Kromě bojů na frontě se válka na Ukrajině rozšířila i do strategických oblastí, jako jsou rafinerie, které jsou klíčové pro zásobování Ruska palivy. Ukrajinci k těmto nelehkým akcím využívají dronů, které poškodily některé z těchto rafinerií natolik, že jejich produkce ropy byla omezena. To způsobilo růst cen a nedostatek paliva v celém Rusku.

včera

Petr Fiala

Fiala uvedl do funkce nového ředitele NBÚ. Je jím Čuřín

Premiér Petr Fiala (ODS) uvedl ve čtvrtek do funkce nového ředitele Národního bezpečnostního úřadu Jana Čuřína, který dosud působil jako bezpečnostní ředitel Úřadu vlády. Vláda rozhodla o jeho jmenování na jednom z březnových zasedání. 

včera

včera

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy