Nečas k Vlčkovi: Důležité je, že opouští funkci, na kterou nestačil

Praha - Chování Miloslava Vlčka se neslučovalo s postavením třetího nejvýše postaveného ústavního činitele České republiky. Z tohoto pohledu není tolik důležité, zda zůstává nebo nezůstává na kandidátce sociální demokracie, důležité je, že opouští funkci, na kterou se svými kvalitami vůbec nestačil, říká Petr Nečas na stránkách ODS.

Poslanecká sněmovna má svoji první místopředsedkyni, kterou je Miroslava Němcová – z tohoto pohledu na zbývající týdny je chod Poslanecké sněmovny velmi dobře zajištěn. Zuřivé útoky Jiřího Paroubka, kterými se snaží odvést pozornost úplně někam jinam, jsou nesmyslné, lživé a jenom ukazují, že sociální demokracie se s touto trapnou kauzou svého čelního představitele nedokázala vyrovnat, protože už v minulých dnech bylo jasné, že postavení Miloslava Vlčka jako předsedy sněmovny je neudržitelné.

Na lživé a zlé útoky Jiřího Paroubka nemá cenu odpovídat. Chce jen odvádět pozornost od svého selhání a od selhání Miloslava Vlčka. Je na něm, aby vysvětlil, jak naloží s 13 miliony korun, které dostal od člověka, který byl pravděpodobně agentem státní bezpečnosti a který vydělával na obchodu se zbraněmi komunistických režimů. Jiří Paroubek má co vysvětlovat, nemá házet špínu na ostatní.

Související

Petr Nečas u soudu v kauze Nagygate

Nečas, Nagyová a Boček jsou vinní v kauze trafik pro poslance ODS, rozhodl soud

Soud dnes v rámci kauzy tzv. trafik pro poslance ODS vynesl verdikt týkající se bývalého premiéra Petra Nečase (ODS). Nečasovi udělil podmíněný trest v délce 2,5 roku a peněžitý trest ve výši milionu korun. Jeho manželka Jana (dříve Nagyová) a spoluobžalovaný bývalý náměstek ministra zemědělství Roman Boček byli odsouzeni k dvouletým podmíněným trestům a pokutě ve výši 300 000 korun. Verdikt není pravomocný.

Více souvisejících

Petr Nečas Miloslav Vlček

Aktuálně se děje

před 16 minutami

před 28 minutami

před 39 minutami

před 49 minutami

před 1 hodinou

Robert Fico

Fico zkritizoval Evropskou unii: Není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu

Dnes slovenský premiér Robert Fico kritizoval Evropskou unii, že není schopna předložit mírovou iniciativu pro Ukrajinu a označil všechny schůzky státníků členských zemí EU za "válečné kabinety". Toto prohlášení učinil na konferenci k 20. výročí vstupu Slovenska do EU. Fico také kritizoval zahraniční politiku EU a odmítl nový migrační pakt.

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

před 8 hodinami

Ruské ministerstvo obrany vystavuje zbraně a vojenskou techniku ​​zemí NATO, včetně tanků Leopard a M1 Abrams, ukořistěných ruskou armádou během války proti Ukrajině, ve Victory Park v Moskvě v Rusku. Expozice skládající se z více než 30 vzorků zbraní a vojenské techniky z produkce zemí jako USA, Německo, Anglie, Francie a Ukrajina byla otevřena návštěvníkům (1. května 2024).

Moskva se chlubí ukořistěnou západní vojenskou technikou ve válce na Ukrajině + VIDEO

Rusko v impozantním moskevském památníku s názvem Park vítězství odhalilo novou venkovní expozici, která však nemá nic společného s vítězstvím ve druhé světové válce, které se zde obvykle slaví. Pro veřejnost jsou zde vystavena vojenská vozidla a technika západních armád, která byla ukořistěna ruskou armádou ve válce na Ukrajině, kterou Rusko způsobilo. Tyto válečné trofeje slouží jako demonstrace síly a Rusko se rozhodlo je zde prezentovat veřejnosti.

včera

včera

včera

včera

Nová bilance: V Pásmu Gazy zemřelo přes 34 500 lidí

Při izraelské vojenské ofenzivě v Pásmu Gazy od 7. října zahynulo 34.568 lidí. Ve středu to uvedlo ministerstvo zdravotnictví v Pásmu Gazy ovládaném Hamásemm informovala agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy