ČSSD ztrácí vliv a hází špínu na ostatní, zaútočila komunistka

Praha - Komunistická poslankyně Kateřina Konečná okomentovala některé kroky premiéra Bohuslava Sobotky a potažmo také celé sociální demokracie. Z její analýzy vyplývá, že vyčpělostí trpí jak předseda vlády, tak i celá ČSSD, a svá tvrzení podkládá několika příklady.

"Tak pan premiér Sobotka si nám na návštěvě Německa zahrál na politologa a označil KSČM jako „nacionálně-konzervativní" stranu, na kterou nelze spoléhat, pokud jde o další kroky v EU. S tím, že toto nálepkování je politologický nesmysl, nemá smysl polemizovat, to ví student prvního ročníku politologie," tvrdí komunistka Konečná na stranickém webu.

Podle ní má ČSSD obavy, že ztrácí vliv ve společnosti, čehož se podle informací o zítřejší konferenci strany, které zveřejnila MF Dnes, obává i sama strana. "Zajímavější je, že to ukazuje prázdnost ČSSD a jejího předsedy, který nemá argumenty, tak používá rádoby teoretické nálepkování k zakrytí své prázdnosti. Ukazuje to na obavy ČSSD, že ztrácí vliv ve společnosti, a tak jako malý kluk hází špínu na ostatní," dodává Konečná.

Zároveň upozorňuje na to, že ČSSD a KDU-ČSL se již několik let podílí na vládě v Evropské unii. "Oni jsou zodpovědní za průšvihy minulých let, kdy se Evropská unie odchýlila od svých původních ideálů a sanovala neodpovědné vlády na jihu Evropy. Oni jsou zodpovědní za přespříliš ambiciózní cíle v oblasti snižování vypouštění CO2 bez koordinace s dalšími státy světa, což pociťují i naši občané zvýšenou cenou elektrické energie. Jsou odpovědní i za mnoho dalších nesmyslných směrnic. A navíc jsou nepoučitelní," tvrdí komunistka a dodává, že jsou tyto strany prý také zodpovědné za možné zvýšení cen elektrické energie.

"Koneckonců i v České republice také ČSSD uhýbá, je v koalici s dvěma pravicovými stranami a obětovala svůj předvolební levicový program tomu, aby mohla vládnout. Toto KSČM kritizovala a kritizovat bude. Pokud si v ČSSD někdy vzpomenou na levicovou politiku, u KSČM najdou vždy podporu a spojence, jak v Evropě tak u nás doma," uzavírá svou kritiku komunistka Kateřina Konečná.

Související

Více souvisejících

Kateřina Konečná (poslankyně KSČM) Bohuslav Sobotka ČSSD

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy