John: Když Sobotka vstupoval do svazku s Babišem a řekli si áno...

Praha - Publicista Radek John reaguje na nedávné neshody lídrů koaličních stran Andreje Babiše a Bohuslava Sobotky. Ten požádal Babiše, aby si vybral mezi svým podnikáním a postem ve vládě, Babiš to však odmítá. John se domnívá že z toho může vzniknout věčná šarvátka.

"O víkendu zažila česká politická scéna tvrdkou šarvátku lídrů koaličních stran Andreje Babiše a Bohuslava Sobotky. Jestli to ovšem pan Sobotka myslel jen trochu vážně bude to věčná šarvátka, protože Andrej Babiš bude ve střetu zájmů permanentně," píše John na svém blogu na aktualne.cz.

Pozastavuje se také nad tím, že Sobotka procitl až po "tytyty" ze strany Evropské unie. "Procitnutí premiéra Bohuslava Sobotky, který Andreje Babiše mediálně „nakopnul", přišlo skoro po půl roce od voleb. Až poté, co se ozvala se svou kritikou členka výboru pro rozpočtovou kontrolu Evropského parlamentu Ingeborg Grässleová, přesněji až po té, co zprávu převzala skoro všechna média," dodává.

Podle Johna musel Sobotka ještě před uzavřením koalice moc dobře vědět, kdo je Andrej Babiš. "Když Sobotka vstupoval do koaličního svazku s Andrejem Babišem a řekli si svoje áno, musel si být přeci vědom, že Agrofert, coby čtvrtá největší firma a jeden z největších zaměstnavatelů vůbec, má působiště skoro ve všech odvětvích průmyslu a zemědělství a že Andrej Babiš takříkajíc tančí mezi vejci, kuřaty, salámy atd. atd," píše John na blogu.

Dodává, že pokud si Sobotka neuvědomoval tyto známé skutečností, měl se zeptat svého spolužáka JUDra. Radka Pokorného. "Ten Andreje Babiše zastupoval ve sporu s PKN Orlen v privatizaci Unipetrolu, takže by panu Sobotkovi jistě objasnil šíři aktivit Agrofertu," tvrdí publicista.

Závěrem poukazuje na to, že pokud si někdo myslí, že vše vyřeší dotační oklika a nic nepůjde přes ministra financí, musí být dotyčný "hodně naivní nebo spíš musí chtít mít zavřené obě oči."

Související

Radek John

ČSSD se musí omluvit Johnovi za označení tunelář

Praha - ČSSD se musí omluvit bývalému předsedovi Věcí veřejných Radkovi Johnovi za to, že ho strana v minulosti označila za tuneláře. Rozhodl o tom pražský městský soud, kde John na sociální demokraty podal žalobu.
Radek John

Radek John se stydí. Za policii a za...

Praha - Publicista, moderátor, spisovatel a exministr vnitra Radek John se stydí za českou policii i za své spoluobčany. Uvedl to v reakci na sobotní demonstrace proti islamizaci Evropy.

Více souvisejících

Radek John Andrej Babiš Bohuslav Sobotka

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 50 minutami

Aktualizováno před 58 minutami

Aktualizováno před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 5 hodinami

Aktualizováno před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy