Předseda Senátu Vystrčil není nakažený koronavirem

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS), který byl od minulého úterý v předběžné karanténě kvůli kontaktu s osobou s nemocí covid-19, se koronavirem nenakazil. Oznámil to dnes na svém twitteru s citací sms zprávy o výsledku vyšetření

"Předseda horní komory dnes absolvoval odběr vzorku a výsledek vyšetření je negativní", uvedl Vystrčil na twitteru.

Vystrčil kvůli karanténě musel minulý týden absolvovat všechna naplánovaná jednání distančně. Setkal se takto například se zástupci krajů a obcí kvůli daňovému balíčku. Stejným způsobem jednal o stejném tématu se zástupci dalších senátorských klubů a s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO). Rovněž vládní představitelé se se senátory setkali pouze na dálku.

V preventivní karanténě byl v říjnu také předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO), když byl na nemoc covid-19 pozitivně testován jeden z členů jeho rodiny. V této karanténě byli i někteří členové vlády včetně vicepremiéra Karla Havlíčka (za ANO). Koronavirem se nakazili vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček, ministr zemědělství Miroslav Toman (oba ČSSD) a ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO).

Související

Více souvisejících

Miloš Vystrčil (ODS) Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 20 minutami

před 32 minutami

před 1 hodinou

včera

včera

včera

včera

Z filmu Svědkové Putinovi.

Filmy o Putinově Rusku a jeho agresi u příležitosti prezidentských (ne)voleb

O víkendu v Rusku proběhly prezidentské volby, jejichž průběh by se pro Putinovu opozici dal přirovnat k boji s větrnými mlýny. Vladimir Putin prezidentské křeslo obsadí již popáté. Kdy jindy si tak připomenout sérii filmů, které dohromady tvoří portrét novodobého diktátora, jeho vlivu na Rusko a připomínají, jak lehce je moc zneužitelná. Většinu z titulů snadno naleznete na streamovacích platformách.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Putina volilo přes 87 procent lidí. V Kremlu bude sedět dalších šest let

Ruský prezident Vladimir Putin bude ve funkci dalších šest let. Volilo ho přes 87 procent lidí, vyplývá z údajů ruské centrální volební komise po sečtení více než 99 procent odevzdaných hlasů. O průběžných výsledcích informovala ruská státní agentura TASS

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy