Důchodci v zápachu moči a výkalů? Komunista zuří kvůli nelidským podmínkám

Praha/Náchod - Zastupitel města Náchod za KSČM Pavel Janeček je značně znepokojen zprávami ohledně zacházení s důchodci, kterého se jim dostává v některých neregistrovaných domovech. Domnívá se, že to nelichotivě vypovídá o stavu naší společnosti.

"Kolikrát se mi zdá, jako by penzisté byli nepotřební,jen přidělávali starosti, a pokud nejsou zdrojem peněz, tak nejsou na nic. To je za celoživotní práci velmi špatné vysvědčení naší společnosti, se kterým se nemohu ztotožnit, a věřím, že mi mnoholidí dá v dnešní době za pravdu," svěřil se na facebooku Janeček.

Dnes je podle něj vše nastaveno pouze na touze po zisku a po moci a lidé jsou jen nástroji systému. "Všechno to vede v kriminalitu, krádeže a naprostý úpadek mezilidských vztahů. Důstojnost penzistů je denně pošlapávána různými soukromými zařízeními formálně se vydávajícími za podniky provozující ubytovací činnost. Ve skutečnosti nelegálně a za peníze nabízejí sociální a zdravotní služby, které neodpovídají standardům," uvádí s tím, že tato armáda podnikatelů je inspirována tučnými zisky.

Připomíná, že v takových zařízeních vedle sebe často žijí lidé, kteří mají těžkou demenci, schizofrenii, nebo musí setrvávat na lůžku. "Z domovů se line zápach moči a výkalů. Zcela nekvalifikovaný personál podává tlumivé léky a ošetřuje rány a proleženiny. Zákazníci často trpí podvýživou. Pády a následná zranění se absolutně nereflektují. Klienty nepouští ani ven na vzduch. O soukromí se tu nedá už vůbec hovořit. Je tu o ně prostě absolutní nezájem, protože jde jen o peníze," rozohnil se Janeček.

Je přesvědčen o tom, že každý penzista by měl mít klidné a spokojené stáří za svoji celoživotní práci. "Všem těmto "domovům", parazitujícím na seniorech, by se, v rámci legislativy, měla dát červená a všechny takové podnikatele tvrdě potrestat," uzavřel zastupitel.

Související

Pavel Janeček /KSČM/ Rozhovor

Babiš si koupil lidi, arogantní Bělobrádek, skandály kolem Zemana... Promlouvá ekonom a politik Janeček

ROZHOVOR - Rok 2015 se pro KSČM obešel bez výraznějších přešlapů, který narušila v posledních týdnech až kauza europoslance Miloslava Ransdorfa. Ten měl podle zastupitele města Náchod za KSČM a ekonoma Pavla Janečka pozastavit své členství ve straně, dokud se vše nevyřeší. Politik také v rozhovoru pro EuroZprávy.cz zhodnotil činnost šéfů koaličních stran i prezidenta Miloše Zemana.

Více souvisejících

Pavel Janeček (KSČM) důchodci, senioři

Aktuálně se děje

před 16 minutami

Viktor Orbán /Fidesz/, maďarský premiér

Evropa si v současné době hraje s ohněm, varuje Orbán

Předseda maďarské vlády Viktor Orbán v pátečním rozhovoru pro veřejnoprávní rozhlas Kossuth Radio zdůraznil, že Evropa si v současné době hraje s ohněm ve vztahu k otázce války a míru. Maďarsko podle něj odmítá být vtáhnuté do konfliktu.

před 40 minutami

Dmitrij Peskov na druhém summitu Rusko Afrika 2023.

Velmi důležité, velmi nebezpečné. Kreml zareagoval na návrhy Camerona a Macrona

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v pátek vyjádřil znepokojení nad slovy britského ministra zahraničních věcí Davida Camerona, který hovořil o právu Kyjeva útočit na ruské objekty s britskými zbraněmi. Podobně reagoval na slova francouzského prezidenta Emmanuela Macrona o možnosti vyslání vojáků na Ukrajinu, informuje agentura Reuters.

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Ministerstvo zahraničí, ilustrační fotografie.

Česko vyzývá Rusko, aby přestalo s kybernetickými útoky

Česko společně s EU, NATO a dalšími mezinárodními partnery odsuzuje aktivity ruského státního aktéra APT28, uvedlo ministerstvo zahraničí v pátek. APT28 je spojován s ruskou vojenskou rozvědkou GRU a dlouhodobě provádí kyberšpionážní kampaň v evropských zemích.

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Turecko, ilustrační foto

Turecko definitivně zastavilo veškerý obchod s Izraelem

Dva anonymní turečtí úředníci informovali agenturu Bloomberg, že Turecko úplně zastavilo veškerý obchod s Izraelem. Tím chce Ankara vyjádřit svůj nesouhlas s Izraelem kvůli jeho jednání v Pásmu Gazy, což ostře kritizuje turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.

před 7 hodinami

před 8 hodinami

raketový systém Patriot

„Rusové se učí a upravují taktiku,“ říkají ukrajinští energetici. Firmám dochází peníze, žádají o Patrioty

Ukrajinští energetici se snaží opravit škody způsobené rostoucími ruskými vzdušnými útoky, které mají za cíl zničit ukrajinskou energetickou infrastrukturu, poškodit ekonomiku a podlomit morálku společnosti. Obávají se, že nedokáží zemi připravit na zimu, pokud spojenci Kyjevu neposkytnou systémy protivzdušné obrany, jako jsou americké Patrioty, které by pomohly zastavit další útoky Rusů na již poškozené elektrárny.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

FOTO: Vykolejený vlak skončil na dva kusy mimo trať. Jel přes 100 km/h

Drážní inspekce vyšetřuje čtvrteční nehodu vlaku, který bez strojvedoucího odjel ze stanice a po několika kilometrech jízdy vykolejil. Ze zveřejněných fotografií je zřejmé, že souprava skončila mimo trať a na dva kusy. Škoda činí několik milionů korun. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy