Média zdůrazňují roli komunistů, zlobí se novinář

Praha – Česká média v posledních dnech žijí zprávami o americkém konvoji a o jeho příznivcích a odpůrcích. Neinformují ale objektivně, zlobí se český novinář a aktivní podporovatel Dragounské jízdy Pavel Šafr.

Šafrovi se nelíbí, jak některá česká média pokrývají dění a informují Čechy, kteří na místě protestů nebyli. „Dnes jsem se osobně přesvědčil, že část médií aktivně působí tak, aby zvýraznila roli komunistů a rusofilů a umenšila drtivou převahu západně cítících Čechů," zlobil se v neděli na sociálních sítích novinář.

Nejhorší je podle něj server Novinky a Česká tisková kancelář (ČTK). „Novinky, které dělá redakce Rudého práva, přinášejí hlavní zprávu o protestech proti konvoji. Hlavní motiv je, že si nějaký šašek svlékl kalhoty a ukázal Američanům zadek. ČTK se v hlavní zprávě tváří, jakoby Američany 'přivítali odpůrci i příznivci'. Realita je taková, že na hranicích bylo pár desítek odpůrců a jinak všude lidé Američanům mávají," zlobí se novinář, podle kterého se drtivá většina Čechů chová skvěle.

„Sakra, co kdybyste tuto dobrou zprávu řekli nahlas, kolegové? Nebo se vám nelíbí?" pustil se do svých kolegů Šafr. „Nová zpráva je ale dobrá: Zpravodajství ČT bylo zcela přesné," dodal potěšeně novinář.

Související

Dragoon Ride v Praze, kolona přijíždí (30.3.2015)

Českem ode dneška do středy projedou další konvoje armády USA

Rozvadov (Tachovsko) - Českem ode dneška do středy projedou další konvoje americké armády, které se přesunují z Německa na cvičení v dalších zemích. V nynější fázi bude z hraničního přechodu v Rozvadově na Tachovsku směřovat přes Břeclav na Slovensko zhruba 400 vojáků v asi 120 vozidlech. ČTK to sdělil mluvčí generálního štábu Jan Šulc.

Více souvisejících

Americký obrněný konvoj Dragoon Ride v Česku Media Česká televize

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy