Myši, špína, zápach. Inspekce uzavřela sklad Kauflandu

Olomouc - Otřesný pohled se naskytl inspektorům, kteří přišli zkontrolovat centrální sklad Kauflandu v Olomouci. Zaplavily ho totiž myši. Inspektoři část skladu okamžitě uzavřeli a zboží nařídili zlikvidovat.

S okamžitou platností uzavřela Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) část centrálního skladu řetězce Kaufland v Olomouci. Při včerejší kontrole tam inspektoři zjistili, že sklad zaplavily myši.

"V některých místech skladu byl zjištěn výskyt živých myší a byly objeveny stopy po jejich působení - rozkousané kartony a rozkousané obaly s potravinami. V průběhu prováděné kontroly byly potraviny s poškozenými obaly vyřazeny z uvádění na trh a byly připraveny k likvidaci," řekl Radoslav Pospíchal z tiskového oddělení inspekce.

SZPI také nařídila, co všechno musí Kaufland udělat, aby jeho sklad mohl opět fungovat. Především nesmí zakázané prostory používat pro skladování potravin. Navíc řetězci přikázal neprodlenou deratizaci, dezinfekci skladu a jeho úklid.

Pokud následující kontrola zjistí, že je všechno v pořádku, může Kaufland sklad znovu otevřít. Čeká ho ovšem i pokuta od SZPI.

Související

Kaufland zavádí do prodeje antigenní samotesty

Kaufland zavádí do prodeje antigenní samotesty

Obchodní řetězec Kaufland se od počátku pandemie snaží zajistit maximální bezpečí pro zákazníky i zaměstnance. Pro své zaměstnance nyní opatřil 150 tisíc antigenních testů. Ti se tak od pondělí 8. března budou moci nechat zdarma otestovat přímo na svém pracovišti. „Na všech našich prodejnách a na centrále jsme připravili testovací místnosti. V logistice a masozávodě bude testování probíhat v testovacím kontejneru přes externího poskytovatele. Samotný proces testování je také již definován,“ přiblížila Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

Více souvisejících

Kaufland Obchody

Aktuálně se děje

Aktualizováno včera

včera

včera

Londýnský starosta Sadiq Khan

Londýn beze změny. Starostou metropole bude nadále Sadiq Khan

V čele Londýna bude nadále labourista Sadiq Khan, který byl v sobotu zvolen na rekordní třetí po sobě jdoucí funkční období. Podle agentur je jeho aktuální vítězství nad konzervativci o to důležitější, že Velkou Británii čekají za několik měsíců všeobecné volby. Labouristé v nich budou favority. 

Aktualizováno včera

včera

včera

Kim Čong-un

VIDEO: Diktátor Kim Čong-un se stal hvězdou TikToku s propagandistickou písní „Přátelský otec“

Severokorejská propagandistická píseň "Friendly Father" (Přátelský otec) oslavující Kim Čong-una zaznamenala obrovský úspěch na sociální platformě TikTok, kde získala miliony zhlédnutí. Tato píseň, která chválí komunistického diktátora Severní Koreje, si získala oblibu zejména mezi mladou generací Z, která ji sdílela a komentovala s obrovským nadšením. Jeden uživatel ji označil jako "to, co jsem potřeboval dneska slyšet", zatímco další se dokonce zeptal, zda je k dispozici na hudební platformě Spotify.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Hasiči, ilustrační fotografie.

Požár v Tlumačově zaměstnal hasiče. Dva se zranili

Hasiči v sobotu zasahovali u požáru na autovrakovišti v Tlumačově na Zlínsku. Dva z nich se při zásahu, během kterého byl vyhlášen třetí stupeň poplachu, zranili. Zasahovalo celkem třináct hasičských jednotek, příčina je předmětem vyšetřování. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Ústav pro studium totalitních režimů.

Kudrnův ÚSTR: Nákladné soudy, odborná ostrakizace, matení veřejnosti

Od nástupu Ladislava Kudrny do funkce ředitele Ústavu pro studium totalitních režimů (ÚSTR) uplynuly dva roky. Letmé ohlédnutí za jeho dosavadním působením v čele uvedené instituce neskýtá příliš povzbudivý pohled. Pro politickou reprezentaci, která o směřování ústavu naneštěstí fakticky rozhoduje, by mělo jít o příležitost zamyslet se nad tím, zda je ve veřejném zájmu nadále podporovat management, který se krom banálních proklamací na adresu nedávné historie může pochlubit především sérií prohraných soudních sporů s ředitelovými kritiky a současnými i bývalými zaměstnanci.

včera

včera

Pekarová Adamová ocenila Tulejovu reakci. Fiala čeká na další návrh TOP 09

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) ocenila rozhodnutí Pavla Tuleji, který se v pátek vzdal nominace na ministra pro vědu, výzkum a inovace. Ve vládě měl nahradit končící ministryni Helenu Langšádlovou. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy