Vtipné hlášky a perličky, které pobavily operátory

Praha - Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (dále „ČPP“) každoročně likviduje na 200 tisíc pojistných událostí, většina z nich jsou běžné případy, ale mnohdy se operátoři klientského centra setkávají se skutečně neobvyklými historkami, nad kterými nelze jinak než se pousmát.

„Že i při řešení pojistných událostí může být veselo a že klienti pobaví vtipným příběhem nejen operátory na klientské lince, ale i naše likvidátory, dokládají vtipné hlášky a perličky sesbírané za letošní rok," říká tisková mluvčí Renata Čapková.

Z poznámek operátora klientského centra:

„Protože řidič náhle zabrzdil před semaforem na červenou, dvě cestující upadly, další cestující si prokousla ret a jiná při pádu kousla druhou cestující do čela." Poškozený, který se dovolal na zákaznickou linku, se dotazoval, kdy přijede nějaký „degustátor", aby nafotil jeho poškozené vozidlo. „Chtěla bych změnit dopravní značku," oznámila velmi stručně klientka (měla na mysli samozřejmě registrační značku vozidla). „Na toaletě jsem rozesílala novoroční sms. Při spláchnutí mi upadl telefon do záchodu." „Zakoupil jsem kapry, dal je do vany a odjel do práce. Bohužel jsem před odchodem zapomněl zavřít přívod vody." „Od svíček nám vzplál vánoční stromek a ohořely všechny dárky, které ležely pod ním." „Při parkování doma v garáži vyskočila dcera dříve z auta a otec jí najel na levou nohu." Řidička si chtěla pustit rádio, ale omylem nastartovala, vozidlo popojelo a narazilo do betonového ohrazení. Protože však na vině nebyl přehmat, ale alkohol, pochybení přišlo řidičku velmi draho.

Oživlý potkan či atletické skoky ze tří metrů

Každoročně vyřeší pojišťovna Aegon stovky pojistných událostí, a někdy se jedná o velmi neuvěřitelné příběhy. A tak se naši likvidátoři často potýkají s událostmi, kde figuruje oživlý potkan, nastražené kaktusy nebo pozoruhodné atletické výkony. Přinášíme vám výběr toho nejkurióznějšího, co klienti uváděli v pojistných hlášeních za uplynulý rok.

„Když jsem odcházel do práce a upravoval se před zrcadlem, tak jsem se chtěl i náležitě ocenit a sám sobě jsem se uklonil. Hlavou jsem narazil prudce do zrcadla ústy a ulomil si kousek zubu a současně se o střepy pořezal na rtu." „Kvůli zamčeným obou vchodových dveřím jsem pospíchal do práce, kde pracuji jako vrátný- informátor a jak jsem pospíchal, tak jsem skočil ze 3 metrů a polámal si obě nohy." „Při odklízení potkana, v domnění že je mrtvý, hlodavec náhle ožil a kousnul mě do palce levé ruky a způsobil mi tržnou ránu." „Při předvánočním úklidu jsem sundávala květiny z parapetu, mezi fialkami a begoniemi mam i pár darovaných kaktusů i ty jsem položila na podlahu a začla umývat okna. Když jsem seskočila ze židle na zem, tak jsem přímo skočila na ty kaktusy." „Při vylézání z vany jsem uklouznul po mokrém povrchu a narazil jsem rozkrokem na hranu vany, způsobil jsem si pohmoždění varlat a šourku." „Když jsem přijala za dětma na chalupu k rodičům, přivezla jsem jim zákusky. Starší syn zákusky rychle uloupil a běžel s nimi přes zahradu do zahradního domku, kde se zamknul, v tom naběhla do dveří moje mladší dcera a začla se dožadovat zákusků bušením na skleněné dveře. V tom probouchla sklo a pořezala se na zápěstí." „Při řezání dřeva na pile (cirkulárce) došlo k ulomení zubu a ten ho praštil do hlavy" „Při spánku klientce spadl obraz ze stěny na postel a poranil jí oko." „Při vyučování – fyzika – měřila obsah desky lavice a zakopla o nohu spolužačky, která právě měřila šířku lavice."

Veselá hlášení a příhody klientů pojišťoven

Pracovníci zákaznických linek pojišťoven za rok vyřídí tisíce dotazů a pojistných událostí. Samozřejmě, okamžiky a životní situace, kvůli kterým musíte kontaktovat pojišťovnu, nebývají většinou moc příjemné. Z některých ale vznikají velmi veselé historky, které jejich aktéři mohou mnoho let vyprávět. Podívejme se na některé vtipné výroky a příhody, které zaznamenal největší internetový srovnávač ePojisteni.cz.

Za jízdy jsem netelefonovala, jenom jsem posílala SMS

Mnoho zábavných příhod má svůj počátek v – řekněme – drobné nedovtipnosti některých klientů. Ti pak mohou být rádi, že jejich pojistná událost neskončila hůře a z celého příběhu zbyla jen úsměvná historka. „Před nehodou jsem netelefonovala, jen jsem psala manželovi stručnou SMS, že jsem v pořádku," slyšeli třeba zaměstnanci jedné z pojišťoven.

Další z kuriózních případů by jistě našly své místo v některé z bláznivých komedií. „Jela jsem na sedadle spolujezdce s kolegou na hlídce ve služebním voze. Hrála jsem si se služební zbraní a omylem jsem čtyřikrát prostřelila čelní sklo vozu," vysvětlovala jedna z klientek neobvyklou nehodu.

„Příplatek za pyramidy jsem zaplatil, průjem jsem měl pozitivní, takže požaduji náhradu za nevykonaný zážitek," rozčiloval se klient nad „nevykonaným zážitkem", kvůli v Egyptě poměrně běžným zdravotním problémům.

Domácí mazlíčci – radost, ale i občas starost

Že domácí mazlíčci mohou být zdrojem tragikomických příhod, dokládá i hlášení jednoho z klientů Slavia pojišťovny: „Můj pes ukradl jinému psovi gumový míček, pes po mém psu vyjel a ten leknutím míček sežral. Jeli jsme na veterinární stanici a snažili se vyvolat zvracení, ale bez úspěchu. Náš pes musel být operován a míček se podařilo vyjmout – byl zcela neporušený."

I náhle se probudivší lovecké pudy našich opečovávaných mazlíčků mohou být takřka fatální. Alespoň pro drůbež. Posuďte sami: „Pes Ferda vnikl na sousedovu zahradu, zakousl jednu slepici a druhou nakousl". A to byl přitom Ferda jen zodpovědný a druhého ptáka si nechal na později, až mu zase vyhládne.

Děti, děti, děti

A co teprve, když si naše – samozřejmě většinou hodné – ratolesti začnou hrát s trochu větším zápalem? Vše pak většinou musí vyřešit hasiči a zaměstnanci pojišťoven pak mají co vyprávět: „Děti si hrály s balónkem u adventního věnce, který byl na stole u okna se záclonou. Věnec hořel jako první, ale jestli dříve chytla záclona nebo balón si nejsme jistí." 

Dětská fantazie a smysl po dobré pozorování okolního světa je neskutečný. Příkladem může být následující vysvětlení: „Požár v kuchyni vznikl od elektrického vařiče, u kterého si děti hrály na bezdomovce a posléze toho nechaly."

Podobných historek by se jistě dala najít celá řada. Kolize aut s letadlem, nebohé hospodyně, kterým připálená omáčka zavinila požár v kuchyni, zmatené řidičky i řidiči, příhody z cest hodné dalšího dílu filmu Účastníci zájezdu... „Příhody, při kterých se zasmějeme, se lidem stávají a k pojišťovnám tak nějak patří. Přesto jde o události, kterými se příslušná oddělení pojišťoven zabývají, a nikomu je zažít nepřejeme. Bez nich by však život byl o poznání nudnější," uvedl David Holý ze srovnávače ePojisteni.

Související

Lítačka, nová karta v pražské dopravě

Konec lístků a karet? V Praze můžete cestovat mobilem

Pro pravidelné cestující pražské MHD dorazila jedna z nejvýznamnějších aktualizací aplikace PID Lítačka. Lidé si mohou převést své kupóny z plastové karty Lítačka do mobilních telefonů. U průvodčího či revizora se postačí prokázat mobilní aplikací. Je to další krok v modernizaci a digitalizaci městského cestování.
Velká Británie

Britský operátor BT prožívá krušné časy. Zruší 13.000 pracovních míst a opustí Londýn

Londýn - Britský operátor BT zruší během tří let 13.000 pracovních míst, odejde tedy deset procent jeho zaměstnanců. Firma se také stáhne z centrály v Londýně. Největší britská telekomunikační společnost reaguje na účetní skandál a pokles obchodů. Podle svého dnešního vyjádření doufá, že se jí díky tomuto a dalším opatřením podaří ušetřit 1,5 miliardy liber (43,7 miliardy Kč).

Více souvisejících

operátor firmy

Aktuálně se děje

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Záběry pádu letounu v Sao Paulu se objevily na sítích. (9.8.2024)

Led mohl být příčinou smrti 62 lidí na palubě letadla v Brazílii

Nastal pokrok ve vyšetřování srpnové tragické letecké nehody v Brazílii, kterou nepřežilo všech 62 lidí na palubě. Podle v pátek zveřejněné oficiální zprávy hlásila posádka krátce před nehodou poruchu systému odmrazování. Informoval o tom Guardian s odkazem na agenturu Reuters. 

včera

včera

včera

včera

Deštivé počasí, ilustrační fotografie.

Počasí jako na houpačce. Přijde šok, teploty klesnou o desítky stupňů

Dnes a zítra si v Česku ještě užijeme tropická vedra, pak ale bude následovat výrazná změna. Příští týden přinese zcela jiné počasí, než jsme byli zvyklí poslední dva týdny, uvedl doslova Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Přijde totiž ochlazení, očekává se i plošnější déšť. Zatímco tak v tomto týdnu dosahovala maxima až 35 °C, za několik dní může být až o dvacet stupňů méně.

včera

včera

Ministr obrany Lloyd J. Austin III v Pentagonu

Údery západními zbraněmi v hloubi Ruska válku nerozhodnou, tvrdí Austin

Američané se stále moc netváří na jeden z požadavků Kyjeva. Ministr obrany Lloyd Austin v pátek na základně Ramstein řekl, že pokud Ukrajina obdrží povolení k používání západních zbraní k útokům v hloubi Ruska, o které žádá ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, situaci na bojišti to stejně nezmění. 

včera

Vesmírná loď CST-100 Starliner

Problémy lodi Starliner jsou u konce. Její posádka si ještě oddechnout nemůže

Opakovaně použitelná kosmická loď Starliner od společnosti Boeing se v noci na sobotu vrátila na Zemi, když s pomocí padáků přistála v americkém státě Nové Mexiko. Informovala o tom NASA. Loď se však vrátila bez posádky, jejíž členové po předchozích problémech plavidla zůstávají na Mezinárodní vesmírné stanici ISS. 

včera

včera

Aktualizováno 6. září 2024 21:59

Ukrajinská armáda čelí výzvám na ruském území. Kyjev se vojáků v těžké situaci zastává

Ukrajinská armáda se při okupaci ruských území snaží dodržovat válečná pravidla a chránit civilisty, zatímco ruská vojska pokračují v útocích na civilní objekty. Kyjev zdůrazňuje, že jeho vojáci nepropadají k rabování a drancování, čímž si chce získat mezinárodní podporu.

Zdroj: Jakub Jurek

Další zprávy