Proti homosexuálům: Na podporu rodiny pochodovalo centrem Prahy 500 lidí

Praha - Dnešní průvod homosexuálů, jímž v Praze vrcholí festival Prague Pride, má i své odpůrce. Asi 500 lidí včetně mnoha dětí se dnes podle odhadu ČTK v centru Prahy zúčastnilo pochodu v rámci akce Den pro rodinu. Naopak Prague Pride hlásí až 35.000 účastníků.

Uspořádal jej Výbor na obranu rodičovských práv spolu s Mladými křesťanskými demokraty. Účastníci se vydali z Ovocného trhu přes Karlův most na Kampu. Demonstranti nesli mnoho českých vlajek, nad hlavami měli také pestrobarevné balonky s nápisy "My jsme tady taky". Akci doprovázely dechovka a mažoretky. "Co nejvíce rodinek, kde jsou děti, máma, tatínek," stálo se na jednom z transparentů.

Akci osobně podpořili také senátor Milan Pešák (za ODS) nebo pražský radní Jan Wolf (Trojkoalice SZ, KDU-ČSL, STAN). "V dnešní době se stále bavíme o problémech Evropy. Ta je postavena na křesťanských tradicích, kde základem je rodina. Proto bychom její podpoře měli věnovat maximum," řekl Wolf.

"Každý den se desetitisíce rodin v České republice starají o své děti. Vychovávají nové občany, daňové poplatníky. Atmosféra ve společnosti i daňový systém přitom nezvýhodňují ty, kteří si vyberou úlohu zodpovědné výchovy nových generací. Ale spíš ty, kteří si vyberou pohodlný a nikým a ničím nevázaný životní styl," uvedla už dříve Jana Jochová z Výboru na obranu rodičovských práv.

Účastníci průvodu Prague Pride podle ní ostentativně oslavují zábavu bez zodpovědnosti, navíc jsou podporováni dotačními programy, nadnárodními korporacemi, zahraničními ambasádami a obrovským mediálním zájmem.

Související

Lidé se řadili k výstupu na Letnou

V Praze odstartuje Prague Pride 2023. Zúčastní se Lipavský i Rakušan

V centru Prahy se začali shromažďovat účastníci průvodu hrdosti Prague Pride, kteří před polednem naplnili dolní část Václavského náměstí. Přibližně kolem 12:30 by měli vyrazit z Můstku směrem přes centrum hlavního města a Čechův most až na Letenskou pláň, kde je připraven kulturní program a akce potrvá až do večera.
Prague Pride

Prahou prošel Prague Pride. Na Letnou dorazilo až 60 tisíc lidí

Duhový průvod hrdosti sexuálních menšin dorazil na Pražskou Letnou. První účastníci přišli kolem 14:15, další tisíce lidí, kteří se dnešní akce zúčastnili, pak vystoupaly na Letnou zhruba do hodiny. Průvod doprovázela hudba, tanec a jásot i potlesk, přihlíželi mu kolemjdoucí. Na Letné čeká na účastníky akce hudební program do večera. Podle odhadů policie se pochodu účastnilo až 60.000 lidí.

Více souvisejících

Prague Pride KDU - ČSL rodina

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

MANUÁL: Dnes startují krajské a senátní volby. Jak volit a kde nekroužkovat?

Dnes odpoledne začnou v Česku volby krajských zastupitelů. V některých částech republiky budou spojeny také s prvním kolem senátních voleb. Zatímco krajské volby se týkají voličů mimo hlavní město, o složení horní parlamentní komory budou rozhodovat i voliči ze čtyř senátních obvodů v Praze. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy