Mezi oběťmi masakru v Berlíně patrně nejsou Češi, MZV je otřeseno barbarským útokem

Berlín - Mezi zraněnými ani mrtvými po pondělním masakru v Berlíně patrně nejsou žádní Češi. MZV ČR je otřeseno barbarským útokem na návštěvníky vánočního trhu a ostře jej odsuzuje.

MZV ČR je připraveno poskytnout svým německým partnerům veškerou součinnost, které bude zapotřebí. Ministr zahraničních věcí Lubomír Zaorálek (ČSSD) kondoluje svému protějšku, spolkovému ministrovi zahraničních věcí Franku-Walterovi Steinmeierovi. Ministerstva zahraničních věcí ČR a SRN jsou v této záležitosti v pravidelném kontaktu.

"Podle dosavadních informací německých úřadů nejsou mezi oběťmi teroristického útoku čeští občané," uvedl pro Českou televizi velvyslanec ČR v Německu Tomáš Podivínský.

Psali jsme: Útok v Německu? Jde o součást celosvětového plánu na zabití všech nevěřících, tvrdí islamisté Krvavý vzkaz kancléřce Merkelové. Kolik lidí ještě musí zemřít? České reakce na útok v Berlíně jsou hodně ostré  

V souvislosti s tragickou událostí se dnes v Berlíně chystají smuteční akce k uctění památky obětí. V Pamětním kostele císaře Viléma bude v 11:30 SEČ vystavena kondolenční kniha a v 18:00 SEČ se na stejném místě uskuteční smuteční mše. Ve 13:00 SEČ uspořádá tiskovou konferenci primátor města Berlína Michael Müller.

Související

Při teroristickém útoku na vánoční trh v Berlíně zemřelo devět lidí (19.12.2016).

Teroristickému útoku v Berlíně předcházela série chyb. Zemřela při něm Češka

Teroristickému útoku na adventní trh v centru Berlína v prosinci 2016 nepředcházelo jediné pochybení, ale celá řada selhání německých bezpečnostních úřadů. Na dnešní tiskové konferenci to prohlásil předseda vyšetřovacího výboru berlínské Poslanecké sněmovny Stephan Lenz, který novinářům představil závěrečnou zprávu o pozadí útoku, jehož jednou z 12 obětí byla Češka.

Více souvisejících

teroristický útok na vánočních trzích v Berlíně (19.12.2016) ministerstvo zahraničí

Aktuálně se děje

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Tanky ABRAMS, ilustrační fotografie

Ukrajina stáhla z bojiště americké Abramsy

Ukrajina dočasně stáhla z bojiště americké tanky Abrams M1A1. Ukázaly se jako zranitelné při útocích ruskými drony, uvedla agentura AP s odvoláním na zdroje v americké armádě.

před 5 hodinami

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Letní počasí bude pořádně žhavé. Mohou padat teplotní rekordy, naznačují modely

Česko v druhé polovině dubna zaskočil návrat zimního počasí, kdy teploty klesaly pod nulu a na horách spadly desítky centimetrů sněhu. V dlouhodobých meteorologických modelech se ale nic nemění. Letošní léto má podle nich být pořádně žhavé.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy