Za pád chlapce z lanovky v Monínci mohla chyba provozovatele, oznámila Drážní inspekce

Monínec - Pád chlapce z lanovky, ke kterému došlo v únoru v Monínci na Příbramsku, způsobila chyba provozovatele skiareálu. ČTK to dnes řekl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Bližší informace o pochybení provozovatele areálu inspekce nezveřejnila. O sankci za chybu nyní ve správním řízení rozhodne příslušný drážní úřad.

Pětiletý chlapec se při pádu vážně zranil. Areál podle inspekce přijal opatření, aby se podobné neštěstí již nestalo. Na informaci upozornil server Novinky.cz, podle kterého se provozovatel střediska zatím nechtěl k výsledku vyšetřování vyjadřovat.

„Provozovatel ve vlastním vyhodnocení, které vypracovával k té mimořádné události, přiznal, že došlo k porušení vnitřních předpisů," uvedl Drápal. "Na základě toho přijal opatření, aby se to nemohlo opakovat," doplnil.

Pádem se zabývala také policie. V dubnu však policisté oznámili, že bylo vyšetřování odloženo, protože nebyl spáchán trestný čin.

K neštěstí došlo na začátku února. Chlapec jel na sedačkové lanovce v doprovodu své matky. Český rozhlas-Radiožurnál tehdy uvedl, že podle svědka události se ženě s dítětem nepodařilo správně nasednout. Ostatní lyžaři proto křičeli na obsluhu, ať lanovku zastaví, ale obsluha v té době údajně na místě nebyla, což ale provozovatel areálu Jaroslav Krejčí již dříve popřel. Chlapec pak spadl ze zhruba osmimetrové výšky do hlubokého sněhu.

Související

Na přejezdu u Moravského Písku dnes měly nehodu hned dva vlaky. (8.12.2022)

Nehoda vlaku dnes zastavila provoz na koridoru do Rakouska. Jeden člověk zemřel

Až do dnešních odpoledních hodin byl přerušen na železničním koridoru do Rakouska. Na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací u Moravského Písku totiž jeden vlak vykolejil a druhý srazil a usmrtil osobu. České dráhy zajišťovaly náhradní autobusovou dopravu, nyní už se jezdí po jedné koleji. 

Více souvisejících

drážní inspekce lyžařské areály

Aktuálně se děje

včera

Film Rivalové

RECENZE: Rivalové rozehrávají drama milostného trojúhelníku na tenisovém kurtu

Česká kina pohostí rozhodující tenisový zápas, který v závěru není ani tak důležitý ze sportovního hlediska, jako z toho osobního. Stojí proti sobě dva muži, jejichž mladistvé přátelství skrečovala společná láska k jedné ženě. Rivalové v melodramatických konturách konstruují milostný trojúhelník, jehož exekuce je jedna z těch nejlepších za poslední dobu. 

včera

Harvey Weinstein

Odvolací soud zrušil odsuzující verdikt nad Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Policie ČR, ilustrační fotografie.

Inspekce obvinila policisty, kteří před pražským barem napadli několik lidí

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

Mrtvá těla se svázanýma rukama? Bují podezření na válečné zločiny Izraele v Pásmu Gazy

Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva (OHCHR) vyzval v úterý k mezinárodnímu vyšetření zpráv o masových hrobech v nemocnicích v Pásmu Gazy, které byly zničeny při obléhání izraelské armády. Podle OHCHR mohlo totiž dojít k páchání válečných zločinů.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy