Sázky na sněmovní volby překonaly rekord, odvážlivec dal na Piráty 450 tisíc

Praha - Na výsledky sněmovních voleb lze sázet od loňského prosince, i když tehdy byla nabídka v porovnání s nynější výrazně omezená. Objem sázek už přesáhl 60 milionů korun. Dosavadní rekord s 50 miliony držely prezidentské volby v roce 2013.

Velkým favoritem nynějších voleb zůstává ANO (1,02:1), podle bookmakerů však pravděpodobně získá méně než 27 procent hlasů (1,2:1). Šance ostatních parlamentních stran na vítězství jsou výrazně nižší, ČSSD a KSČM mají kurzy kolem 20:1, ostatní přes 100:1. Bookmakeři čevají, že do Sněmovny se podobně jako před čtyřmi lety dostane sedm a více stran (1,1:1).

Tipsport zatím přijal sázky za 38 milionů korun, Fortuna za 17 milionů a Chance za pět milionů korun. Souhrnný podíl těchto firem na domácím trhu kurzových sázek loni podle odhadů činil 92 procent. Ostatní společnosti absolutní hodnotu nezveřejňují, dá se však předpokládat, že celkový objem sázek o několik milionů překonal 60 milionů korun. Jen za poslední tři týdny se zhruba zdvojnásobil. Podle odhadů sázkových kanceláří by se celková hodnota mohla vyšplhat nad 100 milionů korun.

"Největší zájem sázkařů čekáme v posledním týdnu, takže náš původní předpoklad 20 milionů korun bude jednoznačně překonán. V sázkách na celkové vítězství stále dominuje ANO, hned za ním sázkaři tipují vítězství KSČM. Třetí v řadě už je Tomio Okamura," sdělil ČTK mluvčí Fortuny Petr Šrain. Okamurova SPD má podle něj v řadách sázkařů nejodvážnější fanoušky. Jeden z nich vsadil na vítězství SPD 50.000 korun v kurzu 100:1. V případě úspěchu by vyhrál pět milionů.

Na vítězství ANO sázejí nejčastěji také klienti Tipsportu. Podle mluvčího společnosti Václava Sochora jsou v poslední době v oblibě také Piráti. Jeden ze sázkařů dal na to, že překročí potřebnou pětiprocentní hranici pro vstup do Sněmovny, dohromady 450.000 korun za kurz 1,2:1.

V Chanci sází na vítězství ANO zhruba třetina tipérů, na třech tiketech dokonce za 200.000 korun. "S velkým odstupem následují sázky na vítězství KSČM, dále na to, že se Piráti do Sněmovny dostanou a Realisté naopak nedostanou," dodala mluvčí Chance Markéta Světlíková.

Ve Fortuně se dá navíc sázet na splnění předvolebních slibů do konce roku 2021. Největším favoritem v kurzu 3:1 je povinná výuka angličtiny od 1. třídy, kterou slibují Rrealisté. Na to, že bude snížena DPH na pivo, což slibuje více stran, se dá sázet za 4:1. Slib ODS, že znovu povolí kouření v restauracích, má kurz 8:1. Naopak předvolební slib KSČM, že Česko vystoupí z NATO, bookmakeři ohodnotili vysokým kurzem 75:1.

Související

Poslanecká sněmovna

ANO by bez d´Hondtovy metody mělo v roce 2017 o 15 křesel méně

Kdyby d'Hondtova metoda, kterou zrušil Ústavní soud, nebyla použita ve sněmovních volbách v roce 2017, přišlo by vládní hnutí ANO o 15 mandátů. Místo nynějších 78 křesel by jich v dolní komoře mělo 63. Současná koalice ANO a ČSSD s podporou komunistů by pak neměla většinu. Disponovala by 96 hlasy, nyní jich má 108. Vyplývá to z přepočtu, který dnes zveřejnila Česká televize (ČT).
ODS, ilustrační foto

ODS hrozí pokuta za předvolební kampaň v roce 2017

Občanským demokratům hrozí za chyby ve vyúčtování kampaně před sněmovními volbami v roce 2017 až půlmilionová pokuta. Úřad pro dohled nad hospodařením politických stran a hnutí našel celkem 12 nedostatků, zároveň ale uvedl, že nešlo o černé financování.

Více souvisejících

volby 2017 sázení Svoboda a přímá demokracie (SPD) Česká pirátská strana Hnutí ANO

Aktuálně se děje

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Recep Tayyip Erdogan

Erdogan: Netanjahu dosáhl takové rovně genocidy, že by mu ji záviděl i Hitler

Dnes turecký prezident Recep Tayyip Erdogan opět ostře kritizoval izraelského premiéra Benjamina Netanjahua. V reakci na izraelskou ofenzivu v Pásmu Gazy Erdogan prohlásil, že pokud jde o genocidu, dosáhl izraelský premiér takové úrovně, že by mu ji záviděl i nacistický diktátor Adolf Hitler. Informovala o tom turecká agentura Anadolu.

před 3 hodinami

MS v hokeji

Slováci nedali Kazachům šanci a porazili je 6:2, Finové si s Brity pohráli jako kočka s myší

Stejně jako v sobotu, tak i v neděli je na letošním hokejovém světovém šampionátu na program hned dvanáct zápasů. Hned polední zápas v Ostravě zajímal především naše východní sousedy Slováky, kteří opět zaplnili Ostravar Arenu. V ní viděli dominantní výkon svých miláčků, kteří nastoupili na Kazachy už v první třetině takovým způsobem, že na ně asijský soupeř nedokázal adekvátně odpovědět a nakonec prohráli vysoko 2:6. Vysokou prohru na rozdíl od jejich prvního zápasu s Kanadou si odnášejí z poledního nedělního zápasu i Britové, když je Finsko porazilo jasně 8:0. 

před 3 hodinami

Jan Bartošek

Bartošek zvažuje žalobu na Okamuru za slova o Hitlerovi

Místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) uvažuje o podání žaloby v souvislosti s výroky, kterými byl minulý týden na sněmovní schůzi terčem ze strany předsedy SPD Tomia Okamury. Okamura na řečnickém pultíku Bartoška označil za "novodobého Hitlera".

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Pásmo Gazy

Počet obětí války v Gaze stoupl na 35 tisíc

Na 35.034 stoupl počet obětí války v Pásmu Gazy, která trvá již více než sedm měsíců. Uvedlo to v neděli tamní ministerstvo zdravotnictví řízené Hamásem. Většina z obětí byli civilisté, informuje agentura AFP.

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Hokej, ilustrační foto

Poláci trápili obhájce bronzu z Lotyšska, USA si poradily s Němci. Dánové s přehledem přejeli Rakousko

Ostravská skupina letošního mistrovství světa v ledním hokeji měla hned ve druhý hrací den blízko k senzaci, o kterou se postarali málem nováčci z Polska. Tato země, která se v elitní divizi MS objevila po dlouhých 22 letech, totiž zaskočila hokejisty Lotyšska obhajující na tomto šampionátu bronzové medaile. V tomto utkání se skóre přelévalo ze strany na stranu, až se za stavu 4:4 šlo do prodloužení, v němž rozhodl Daugavinš. Daleko jednoznačnější duel se v Ostravě hrál v sobotu večer, kdy si Američani spravili chuť po předešlé porážce se Švédy vysokou výhrou 6:1 nad Německem. Podobně jednoznačný duel se odehrál v sobotu odpoledne i v pražské skupině, kde Dánové přehráli Rakousko 5:1. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 12 hodinami

před 13 hodinami

Afghánistán zasáhly masivní povodně. Mrtvých jsou stovky

Už více než 300 obětí na životech si vyžádaly záplavy v afghánských provinciích. Oznámil to v sobotu Světový potravinový program (WFP) spádující pod OSN. Úřady v zemi vyhlásily nouzový stav a do oblastí vyslaly týmy záchranářů, informuje AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy