Kam s dětmi o prázdninách? Zde je přehled příměstských táborů

Praha - Rodiče, kteří si nemohou vzít o prázdninách dovolenou, řeší problém, jak zabavit své děti, když není po ruce žádná babička nebo jiné hlídání. Východiskem můžou být městské tábory, kde se děti mohou naučit hrát divadlo, jezdit na koni nebo sportovat. Podívejte se na přehled městských táborů.

Příměstské tábory jsou v posledních letech v Praze nesmírně populární. Často se stává, že děti mají o prázdninách několik dní volna mezi návštěvami babiček nebo společných dovolených s rodiči. Tato krátkodobá "okna", kdy by se dítě doma nudilo, vyplňují právě tyto tábory. Dítě rodiče ráno odvezou a večer si je opět vyzvednou. Výběr je v metropoli opravdu bohatý a každý si jistě vybere.

Mrknout se na zvířátka do zoologické zahrady nebo na koně

Příměstský dětský tábor Sluníčko se nachází ve Žlutých lázních, děti ale vyráží i na výlety mimo areál, třeba do zoo nebo do jezdeckého oddílu. Maximální kapacita tábora je 20 dětí na den, za který rodiče zaplatí 500 korun. Přihlašovat se dá průběžné i na jednotlivé dny. "Rodiče si mohou zavolat, zda je termín volný. Zatím jsme obsazení zhruba z poloviny," doplnila vedoucí táboru Libuše Pardubská.

Umělecky zaměřené děti vítá tábor ve Strašnicích. Volná místa docházejí!

Už jen jedno nebo dvě volná místa nabízí divadelní příměstský tábor ve Strašnickém divadelním ateliéru, který navýšil kapacitu z 16 na 18 dětí. Ty se budou učit základům hereckého umění převážně formou her. Poslední den tábora se uskuteční závěrečné představení. Cena čtyřdenního pobytu určeného pro děti od šesti do 12 let je 1500 korun. Děti se divadelní naukou budou zabývat každý den od osmi ráno do pěti odpoledne.

Podívat se na památky nebo do muzea

Další příměstský tábor, který pořádá občanské sdružení Kazimírka, se zaměřil na návštěvy zajímavých míst v Praze a největších muzeí. Tábory se konají v několika termínech po celý červenec a na konci srpna. Ceny začínají na částce 1000 korun. Ve skupině může být až dvacet dětí. Rodiče svá dítka vedoucím odevzdají na Florenci, Černém mostě, Chodově nebo v Letňanech v 7.45 a vyzvednout si je mohou pohodlně o půl šesté po cestě z práce.

Historie nebaví? Tak co takhle na fotbal

Malí milovníci fotbalu by si neměli nechat ujít příměstský tábor, který se koná ve sportovním areálu Klausova v Praze 5. Fotbalové kempy se tam budou konat celé letní prázdniny. Mladí fotbalisté si pod dozorem licencovaných trenérů vylepší své sportovní schopnosti a dovednosti. Fotbalový kurz stojí na pět dní 3100 korun.

Koho nebaví fotbal, může zkusit tábor s koňmi, který pořádá Jezdecký klub Cholupnice blízko Prahy 4. Na již čtvrtém ročníku tohoto příměstského tábora se děti naučí, jak se o čtyřnohé přátelé starat, jaká je práce ve stájích, ale také se naučí základní znalosti o plemenech, barvě nebo o správné jízdě. Děti samozřejmě nepřijdou o jízdu na koni pod odborným dohledem. Tábor za 2300 korun se koná prakticky každý týden o letních prázdninách.

Dobrodružství s lany nabízí příměstské tábory v Lanových centrech Proud, kde se děti budou učit orientaci v přírodě, záchranářství či uzlování formou závodů a akčních her. Tábory se pořádají v Olomouci, Brně, Harrachově i v Praze, kde už zbývá naplnit jen několik málo posledních míst. Čtyřdenní tábor určený pro děti od šesti let vyjde na 1990 korun na týden.

Související

Více souvisejících

dětské tábory děti

Aktuálně se děje

před 15 minutami

Ondřej Zajíc

Autoři absurdního dramatu cítí, že naše civilizace je v koncích, říká režisér Ondřej Zajíc

Divadelní hra "Koza aneb Kdo je Sylvie", kterou před 22 lety napsal Edward Albee je provokativním dramatickým dílem, které zkoumá hluboké lidské emoce a konflikty. Režisér Ondřej Zajíc přináší svůj unikátní pohled na Albeeho text, prostřednictvím inovativního a emotivního ztvárnění. Inscenace Koza aneb Kdo je Sylvie, nabízí divákům silné a nekompromisní reflexe lidské podstaty a jejích temných stránek.

před 31 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Mychajlo Podoljak, poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta

Kyjev: Putinovy změny ukazují na totální militarizaci ekonomiky

Změny v ruské vládní struktuře, které navrhl prezident Vladimir Putin, ukazují na "totální militarizaci ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů pro nekonečnou válku," uvedl Mychajlo Podoljak, poradce vedoucího kanceláře ukrajinského prezidenta, v reakci na nové personální obsazení po Putinově inauguraci.

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Češi ve třetím zápase na MS poprvé padli. Po bojovném výkonu prohráli se Švýcary až na nájezdy

Podobně jako na úvod v pátek s Finskem také v pondělí večer hrál český národní tým vyrovnaný a tudíž další těžký duel, tentokrát se Švýcarskem. Oproti zmiňovanému zápasu se severským soupeřem se fanoušci gólů ze hry dočkali, přičemž padnul pokaždé jeden na obou stranách. Rozdílovým hráčem duelu se nakonec stal nováček ve švýcarském týmu Kevin Fiala, jenž po příjezdu ze zámoří nejenže otevřel skóre, ale proměnil také první ze švýcarských nájezdů.

včera

včera

včera

Česká televize

Nečekaná rána pro program MS v České televizi. Expert Antoš měl autonehodu na skútru

Zbytek vysílání České televize z letošního domácího mistrovství světa v hokeji bude odlišný od úvodních hracích dní. Už totiž tuzemští fanoušci neuslyší hlas známého experta a spolukomentátora Milana Antoše, který měl po nedělním hracím dni v noci při cestě domů autonehodu. Při jízdě na skútru ho srazilo auto. Podle informací serveru sport.cz má 10 zlomenin, přičemž jde o zlomená žebra a vážně poraněnou nohu. Nyní ho čeká operace. Podle informací deníku Sport se pak zranila na in-line bruslích i další tvář hokejového vysílání ČT sport, komentátor Michal Dimitrov.

včera

včera

Mychajlo Podoljak, poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta

Rusové se připravují na nekonečnou válku, tvrdí Zelenského poradce

Změny v ruském vedení po opětovné inauguraci Vladimira Putina svědčí zejména o totální militarizaci ruské ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů, konstatoval poradce ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Změny podle něj mají zajistit, aby Moskva měla zdroje na "nekonečnou válku".

včera

Ukrajinská armáda ve válce s Ruskem

Rusové odhalili hlavní problém ukrajinské armády

Rusové i mnozí analytici si uvědomují, že hlavním nedostatkem, který teď Ukrajinu sužuje, jsou lidské zdroje. Moskevské síly dobyly nejméně devět vesnic a osad poblíž Charkova v náporu, který má podle analytiků roztáhnout ukrajinské jednotky a odvrátit je od bojů jinde.

včera

Slide

RECENZE: Anifilm prořízl podvratný (anti)western Slide od animátorské legendy Billa Plymptona

Minulý týden v Liberci proběhl největší festival animovaného filmu u nás. Vedle výherního filmu Kuře pro Lindu uvedl v hlavní soutěži celovečerních filmů novinku nezávislého amerického tvůrce Billa Plymptona, jenž na jednom z minulých ročníků festivalu zasedal v porotě a uvedl svou retrospektivu. Jeho westernově laděný Slide nepřestává okouzlovat svérázným stylem animace i žánrovou subverzí.

včera

včera

včera

včera

Černý kašel v Česku: SZÚ eviduje dvě další úmrtí. Případů přibylo přes 1200

V Česku přibylo během uplynulého týdne 1 210 nových případů černého kašle, informoval Státní zdravotní ústav (SZÚ). Letos už eviduje celkem 13 449 případů nemoci. Od ledna zemřelo pět pacientů s diagnostikovaným černým kašlem. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy