Test: Kuře na paprice ze sáčku. Výsledek vás nepotěší

Praha - Kuře na paprice je klasika, která v českých a moravských kuchyních dávno zdomácněla. Obvykle ovšem příprava tohohle jídla zabere docela dost času. Co když ji zkrátíte na pár minut?

A samozřejmě nemáme na mysli ohřátí porce, která zbyla z předchozího dne. Řeč je o kuřatech na paprice, která se díky moderním potravinářským technologiím vměstnala do malých pytlíků.

Šéfkuchař Mario Mandir z restaurace La vita e bella po otestování čtyř druhů těchto "sušených" kuřat konstatoval, že sníst se povětšinou dají, ale masa je v nich jen stopové množství a jako bonus jsou ještě laciné těstoviny.

A jak dopadl celý test?

1. - 2. místo

Pasta with a chicken and paprika sauce Tesco

Výrobce: vyrobeno v ČR

Složení: těstoviny 61%, rostlinný tuk, pšeničná mouka, kukuřičný škrob, látky zvýrazňující chuť a vůni, laktóza, sůl, paprika 2%, solené kuřecí maso 2%, , cibule, aroma, kuřecí tuk, mléčné bílkoviny, cukr, kvasničný extrakt, rozmarýnový extraktCena: 25,90 Kč

Hodnocení: Tohle je vizuálně úplně stejné jako to Gustoso, takže je to asi z jedné továrny. Chuťově je to příjemné, ale rozhodně to není zdravé. Těstovina ale není úplně nejlevnější.

Fusilli con pollo Gustoso

Výrobce: neuvedeno

Složení: těstoviny 61%, omáčka 39%, palmový olej, pšeničná mouka, kukuřičný škrob, sůl, látky zvýrazňující chuť a vůni, laktóza, sladká paprika 2%, cibule, aroma, sušené kuřecí maso 1%, mléčné bílkoviny, kuřecí tuk, cukr, kvasničný extrakt, rozmarýnový extraktCena: 19,90 Kč

Hodnocení: Barva je úplně stejná jako u výrobku z Teska. I chuť je stejná. Ale není to zdravé, nikdy to nedávejte dětem.

3. místo

Kuře na paprice Vitana

Výrobce: Vitana a.s.

Složení: semolinové těstoviny 65%, tuková báze, smetana, palmový tuk, sušené kuřecí maso 3,2%, sůl, zahušťovadla, cibule, aroma, sušený sojový hydrolyzát, paprika sladká mletá a řezy, kvasnnicový výtěžek, paprikový extrakt, směs koření, pepřCena: 21,90 Kč

Hodnocení: Je to lepší, není to tak slané, dokonce jsou tam kousíčky masa. Ale za dvě minuty na stole se na tom udělá škraloup.

4. místo

Kuře na paprice Maggi Dobrý hostinec

Výrobce: Nestlé Česko

Složení: bezvaječné těstoviny 75%, sušené mléko, bramborový škrob, jedlá sůl, cibule, česnek, sladká paprika, pšeničná mouka, slepičí tuk s rozmarýnovým extraktem, sušené kuřecí maso prášek 1,3%, sušená smetana, rostlinný bílkovinný hydrolyzát, ztužený rostlinný tuk, aromata, kvasničný extrakt, paprikový extraktCena: 28,90 Kč

Hodnocení: Vadí mi, že jsou v tom ty nejlevnější těstoviny z těch nejlacinějších surovin. To je špatně. A necítím v tom vůbec žádné maso.

Související

Více souvisejících

test pro spotřebitele potraviny jídlo

Aktuálně se děje

před 2 minutami

před 33 minutami

před 50 minutami

Peter Pellegrini

Pellegrini: Někteří politici nejsou schopni sebereflexe. Na kulatý stůl nedozrál čas

Na kulatý stůl slovenských politických stran zatím ani po atentátu na Roberta Fica (Smer-SD) nedozrál čas, řekl zvolený prezident Peter Pellegrini v neděli. Pellegrini se v týdnu sešel s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a navrhl jednání politických subjektů. Občany dnes vyzval, aby se nenechali unést negativními emocemi, které může přinést další politický souboj. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Bouřka, ilustrační fotografie.

Počasí: V Česku dnes udeří bouřky. Meteorologové upřesnili výstrahu

V Česku od dnešní 14. hodiny hrozí silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) aktualizoval výstrahu, která se nově týká severních, severovýchodních a východních Čech a části Moravy až do půlnoci. Nejmenší pravděpodobnost výskytu bouřek je na jižní Moravě a v částech Vysočiny a Zlínského kraje.

před 5 hodinami

Robert Fico

Fico je mimo ohrožení života, oznámili lékaři

Slovenský premiér Robert Fico (Smer-SD), který se ve středu stal obětí atentátu, je aktuálně mimo ohrožení života, uvedl v neděli vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Smer-SD). Ficův stav je ale nadále vážný. 

před 5 hodinami

Policie SR, ilustrační fotografie

Slovenská policie obvinila lidi, kteří schvalovali atentát na Fica

Slovenská policie obvinila tři lidi, kteří na sociálních sítích schvalovali středeční atentát na premiéra Roberta Fica (Smer-SD), uvedla policejní mluvčí Denisa Bárdyová. Obvinění jsou v cele předběžného zadržení, informovala agentura TASR. Fico je hospitalizován v nemocnici v Banské Bystrici ve vážném, nicméně stabilizovaném stavu. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

včera

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Češi především díky čtyřem bodům kapitána Červenky jasně přehráli Brity 4:1

Z pohledu českého národního týmu to byl v sobotu pohodový večer. Proti Britům, kteří nikterak výrazně českým hráčům duel nezkomplikovali a umožnili jim bezstarostnou cestu za dalšími třemi body, tak svěřenci kouče Radima Rulíka v klidu došli k výhře 4:1. Tu navíc režíroval ten nejzkušenější z Čechů, samotný kapitán Roman Červenka, jenž zaznamenal čtyři asistence. Do utkání pak nastoupil i Martin Nečas, který teprve kolem sobotního poledne přiletěl ze zámoří, ovšem na své první body na turnaji si bude muset ještě počkat.

včera

Král Charles III.

Karel III. vezme do Francie další dva zástupce monarchie. Kate zůstane doma

Za zlověstné signály mohou někteří Britové považovat poslední informace zevnitř monarchie. Zatímco král Karel III. se vrátil k povinnostem a chystá se dokonce do ciziny, princezna Kate, která si vyslechla stejnou diagnózu, se nadále drží v ústraní. Nebude ani součástí královské delegace do zahraničí. 

včera

včera

Drtivý úder střelami ATACMS proti Rusům. Ukrajinci zničili stíhačky a palivová zařízení, dokládají satelitní snímky

Ukrajinský útok na ruskou leteckou základnu Belbek na okupovaném Krymském poloostrově tento týden zničil tři ruská letadla a palivové zařízení v blízkosti hlavní přistávací dráhy.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy