Velký test: Jak dopadla mražená salámová pizza?

Praha - Kupujete si mraženou pizzu?Jak jsou na tom ty salámové? Podívejte se na výsledek testu.

Sice není nad pizzu z restaurace, kde se v této italské pochoutce vyznají, ale někdy zkrátka není čas, ale je chuť, tak si ji chcete udělat doma v troubě. Dnešní doba už nabízí variantu - mraženou pizzu.

Mražená pizza podle vědců přitom není nic zdravého. Výrobci do ní totiž často přidávají různé napodobenin šunek, sýrů nebo třeba oliv. Čtěte, jak jsou na tom ty, které se prodávají u nás:

1. místo - SAN FABIO - Salame PIZZA

Balení: 350 gramůCena: 39,90 korunVyrobeno: v NěmeckuMnožství salámu: 12,5 %Hodnocení: Těsto je skutečně kynuté, salám je průměrné kvality. Těsto není uvnitř tvrdé.

2. místo - Trattoria Alfredo - Salame pizza

Balení: 350 gramůCena: 38,90 korunVyrobeno: v NěmeckuMnožství salámu: trvanlivý salám 12,5 %Hodnocení: Salám vypadá kvalitně, sýr už tolik ne. Kvalita těsta se řadí k těm nejlepším.

3. místo - Don Peppe - Pizza pečená na kameni

Balení: 405 gramůCena: 39,90 korunVyrobeno: v České republiceMnožství salámu: salám Herkules 6 %, salám minipepperoni 4%Hodnocení: Těsto není špatně. Salám vypadá kvalitně.

4. místo - Alberto - Salami

Balení: 320 gramůCena: 47,90 korunVyrobeno: v NěmeckuMnožství salámu: 12,5 %Hodnocení: S těstem to vypadá dobře. Je vidět, že si s tím někdo dal víc práce. Je tam mozzarella i eidam. Jako alternativa fast foodu je dobrá.

5. místo - HASA - PIZZA SALAME pečená v kamenné peci

Balení: 320 gramůCena: 39,90 korunVyrobeno: v NěmeckuMnožství salámu: paprikový salám 12 %Hodnocení: Velmi pěkný vzhled pizzy. Krásně vystouplé a nadýchané těsto. Žádná zbytečná zeleninová obloha.

6. místo - Buitoni - La PIZZERIA

Balení: 320 gramůCena: 59,90 korunVyrobeno: v PolskuMnožství salámu: paprikový salám 6 %Hodnocení: Těsto vypadá věrohodně, je nadýchané. Hodně oregana, slanost je v normě. Salám vypadá levně.

7. místo - Dr. Oetker - Ristorante PIZZA SALAME

Balení: 310 gramůCena: 59,90 korunVyrobeno: v PolskuMnožství salámu: 6 %Hodnocení: Tenké těsto, kvalitní ale moc není. I salám je kvalitní. Zbytečně moc zeleniny.

8. místo - Dr. Oetker - Pizza Guseppe Salami

Balení: 380 gramůCena: 59,90 korunVyrobeno: v PolskuMnožství salámu: 5 %Hodnocení: Pizza amerického typu, s hodně silným těstem. Salám na pizze vypadá dobře. Hodně výrazná chuť kečupu, spojená se sušenými bylinkami.

9. místo - TESCO Italian Style

Balení: 320 gramůCena: 49,90 korunVyrobeno: v NěmeckuMnožství salámu: 10 %Hodnocení: Po stranách to vypadá celkem slibně. Salám je hodně kořeněný. Na pizze má být mozzarella, ale ta podle názoru šéfkuchaře vypadá jinak.

10. místo - korrekt - Pizza salámová

Balení: 350 gramůCena: 29,90 korunVyrobeno: v České republiceMnožství salámu: paprikový salám 5 %, salám 3,4 %Hodnocení: Jiný druh salámu než u ostatních. Sýr je parádní. Chuť průměrná.

11. místo - Kaufland - PIZZA Salami

Balení: 350 gramůCena: 38,90 korunVyrobeno: v NěmeckuMnožství salámu: 8,5 %Hodnocení: Na pizze je hodně zeleniny. Salám je zřejmě turistický. Těsto je bez konzistence.

12. místo - Everest - PIZZA Salámová

Balení: 300 gramůCena: 19,90 korunVyrobeno: v PolskuMnožství salámu: 1,7 %Hodnocení: Hodně specifický design - tři kolečka salámu a zeleninová směs. Pizza je hodně kořeněná, těsto je tvrdé, příliš "buchtovité". Obloha je výrazně kořeněná.

Související

Více souvisejících

test pro spotřebitele potraviny jídlo

Aktuálně se děje

včera

včera

Jannik Sinner

Zemětřesení v mužském tenise na spadnutí? WADA žádá dvouletou stopku pro světovou jedničku Sinnera

Když na letošním březnovém turnaji v rámci série ATP v Indiana Wells nalezli v těle aktuální světové jedničky mezi tenisty Itala Jannika Sinnera anabolický steroid klostebol, bylo jasné, že to od té doby kolem něj nebude jednoduché. Žádný zákaz startů a ani předběžně zastavenou činnost nedostal, což začalo vadit Světové antidopingové agentuře (WADA), která se v tomto případě obrátila na Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne a žádá pro italského tenistu až dvouletý zákaz.

včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Plzeň dvakrát v zápase s Frankfurtem prohrávala. V závěru dvěma brankami šokovala soupeře

Zdálo se, že po delší době budou čeští fotbaloví fanoušci po zápasu nějakého českého zástupce v pohárové Evropě zklamaní. Ovšem i když to s fotbalisty Plzně na zaplněném stadionu ve Frankfurtu vypadalo bledě, nakonec i oni ve svém úvodním zápase v rámci hlavní fáze Evropské ligy přispěli do českého koeficientu. Ještě v 85. minutě sice Západočeši prohrávali 1:3, v závěru se jim ale dvěma slepenými brankami, o které se postupně postarali Adu a Jemelka, podařilo duel zremizovat na konečných 3:3 a připsat si tak za tento zápas bod.

včera

Volby, ilustrační fotografie.

Sečteno. Senátní volby 2024 znají výsledky, úspěch ANO je zřejmý

Česko zná jména nových či staronových senátorů. Úspěch slaví opoziční hnutí ANO, kterému uspělo v prvním či druhém kole voleb celkem osm kandidátů. V Senátu nově usedne například bývalý policista Róbert Šlachta, končí naopak někdejší prezidentský kandidát Marek Hilšer. Volební účast ve druhém kole činila jen 17 a půl procenta.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Hasan Nasralláh

Šéf Hizballáhu Hasan Nasralláh je mrtev, oznámil Izrael

Izraelská armáda (IDF) v sobotu oznámila, že během pátečních náletů na libanonské hlavní město Bejrút zlikvidovala Hasana Nasralláha, šéfa militantního hnutí Hizballáh. Představitelé Hizballáhu zatím úmrtí nejvyššího vůdce nepotvrdili. 

včera

včera

včera

včera

Kamala Harrisová

Klíčové státy pro Harrisovou, ukazuje nový průzkum. Rozhodnuto ale není

Do listopadových prezidentských voleb v USA zbývá jen několik týdnů. Podle nejnovějšího průzkumu má viceprezidentka Kamala Harrisová těsný náskok před exprezidentem Donaldem Trumpem v šesti ze sedmi klíčových států, které jsou označovány jako tzv. swing states. V sedmém je souboj vyrovnaný, vyplývá z šetření agentury Bloomberg News a společnosti Morning Consult.

včera

Druhé kolo senátních voleb pokračuje. Páteční účast byla nízká

Češi mohou od sobotního rána v necelé třetině volebních okrsků opět rozhodovat o senátorech na příštích šest let. Voliči mohou až do sobotních 14:00 odevzdat hlas ve druhém kole senátních voleb. Pět senátorů bylo zvoleno už před týdnem v prvním kole. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy