Mohou vám zdemolovat dům i zahradu. Jak na jarní škůdce?

Praha - Mírná zima s sebou přináší velký problém - přemnožení škůdců! Starosti mají zemědělci i chataři. Jak se proti nepříjemným škůdcům bránit? Je lepší zavolat odborníka, může to dokonce vyjít levněji.

Jací škůdci trápí majitele domů a chat sdělil ve Snídani s Novou deratizátor René Svitavský. Problémem je hmyz v dřevostavbách - především mravenci. Nejhorší jsou dřevokazní mravenci, ty poznáte podle cestiček, které si vytváří.

Proti nim pomáhá nátěr nebo postřik dřevěných podlah či stěn. Někdy musí dokonce dojít k demontáži některých konstrukcí. "Proti mravencům je dnes k dostání gel, který si tento hmyz přináší do mraveniště a fyzicky ho to vyhubí," řekl René Svitavský. Pomoci sice může i obyčejný jar, ale není to zaručený recept.

Častým problémem jsou také myši. Ty během mírné zimy mohly napáchat mnoho neplech a přemnožily se. Objekt je proto třeba především zkontrolovat, zda myši něco nepřehryzaly. Větší problém je ale u myší s močí a trusem. Poničené předměty je třeba vyhodit a místo vyčistit dezinfekcí. Jak se proti těmto škůdcům bránit? Zajistit mezery a přístupová, myš však proleze i dírou centimetr a půl širokou, proto je třeba zatarasit skuliny opravdu důkladně.

Už se také začínají objevovat vosy a včely. Když si vosa vybere váš objekt - založí jen pár sklípků, z toho důvodu je třeba rychlý zásah. Malé vosí hnízdo se hubí lépe, proto musíte objekt obejít brzy zjara.

Související

Více souvisejících

Jaro Zvířata

Aktuálně se děje

před 15 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Vesmírná loď Crew Dragon 2

NASA zahájila záchrannou misi pro posádku Starlineru

Odstartovala mise, která je důležitá pro uvízlou posádku lodi Starliner. Z mysu Canaveral na Floridě v sobotu odstartovala raketa Falcon 9 s lodí Crew Dragon společnosti SpaceX, na jejíž palubě jsou Američan Nick Hague a Rus Alexandr Gorbunov. Cílem je Mezinárodní vesmírná stanice (ISS). O zahájení mise informovala NASA. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Jannik Sinner

Zemětřesení v mužském tenise na spadnutí? WADA žádá dvouletou stopku pro světovou jedničku Sinnera

Když na letošním březnovém turnaji v rámci série ATP v Indiana Wells nalezli v těle aktuální světové jedničky mezi tenisty Itala Jannika Sinnera anabolický steroid klostebol, bylo jasné, že to od té doby kolem něj nebude jednoduché. Žádný zákaz startů a ani předběžně zastavenou činnost nedostal, což začalo vadit Světové antidopingové agentuře (WADA), která se v tomto případě obrátila na Sportovní arbitrážní soud (CAS) v Lausanne a žádá pro italského tenistu až dvouletý zákaz.

včera

včera

včera

včera

včera

Fotbal, ilustrační fotografie

Plzeň dvakrát v zápase s Frankfurtem prohrávala. V závěru dvěma brankami šokovala soupeře

Zdálo se, že po delší době budou čeští fotbaloví fanoušci po zápasu nějakého českého zástupce v pohárové Evropě zklamaní. Ovšem i když to s fotbalisty Plzně na zaplněném stadionu ve Frankfurtu vypadalo bledě, nakonec i oni ve svém úvodním zápase v rámci hlavní fáze Evropské ligy přispěli do českého koeficientu. Ještě v 85. minutě sice Západočeši prohrávali 1:3, v závěru se jim ale dvěma slepenými brankami, o které se postupně postarali Adu a Jemelka, podařilo duel zremizovat na konečných 3:3 a připsat si tak za tento zápas bod.

včera

Volby, ilustrační fotografie.

Sečteno. Senátní volby 2024 znají výsledky, úspěch ANO je zřejmý

Česko zná jména nových či staronových senátorů. Úspěch slaví opoziční hnutí ANO, kterému uspělo v prvním či druhém kole voleb celkem osm kandidátů. V Senátu nově usedne například bývalý policista Róbert Šlachta, končí naopak někdejší prezidentský kandidát Marek Hilšer. Volební účast ve druhém kole činila jen 17 a půl procenta.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Trump je připraven žalovat Google. Škodí mu prý v boji o Bílý dům

Exprezident Donald Trump je přesvědčen, že vyhledávač internetového giganta Google o něm zobrazuje jen špatné zprávy. Firmu varoval, že pokud bude v listopadu opět zvolen do Bílého domu, bude požadovat zahájení trestního stíhání vůči firmě. Upozornila na to CNBC

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy